Nauji autobusai Klaipėdoje - birželį

Nauji autobusai Klaipėdoje - birželį

Į uostamiesčio gatves šiemet išriedės 12 visiškai naujų ekologiškų ispaniškų autobusų. Rudeniop miesto gatvėse turėtų pasirodyti ir 3-4 Klaipėdos autobuso parko naujai įsigyti ilgieji triašiai autobusai. Tiesa, pastarieji bus naudoti - apie 10 metų amžiaus.

Nauji suspaustomis gamtinėmis dujomis (SGD) varomi ispaniški "Castrosua" autobusai šalies autobusų parkams nupirkti pagal Klimato kaitos specialiąją programą, Lietuvai pardavus sutaupytus taršos leidimus. Už tam skirtus 89,7 mln. litų iš viso įsigyti 93 ekologiški miesto autobusai, kurie atiteks 9 šalies autobusų parkams - Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Telšių, Šiaulių, Panevėžio, Ukmergės, Marijampolės ir Elektrėnų.

[CITATA]

Klaipėdą iš viso pasieks 12 naujų autobusų - 11 SGD varomų "Castrosua City Versus CNG" ir vienas hibridinis SGD bei elektra varomas "Castrosua Tempus Hybrid CNG". Tai bus dviašiai, 3 durų autobusai. Beje, Vilniaus gatvėse pirmieji du tokie autobusai turėtų pasirodyti dar šį mėnesį.

"Pirmiausia naujus autobusus gaus Vilnius ir Kaunas. Mes treti eilėje, tad uostamiestį jie pasieks gegužės pabaigoje ar birželį, - teigė Klaipėdos autobusų parko direktorė Jelizaveta Daugininkienė. - Šių ispaniškų autobusų važiuoklės - IVECO, pastarosios bendrovės gamybos mašinų jau turime. Taip pat Klaipėdoje veikia ir IVECO servisas, todėl problemų dėl naujų autobusų techninės priežiūros neturėtų būti."

Beje, įsigyjant minėtus autobusus nei parkui, nei uostamiesčio savivaldybei pridėti savų lėšų nereikėjo.

Šiuo metu Klaipėdos autobusų parkas turi 73 miesto maršrutams aptarnauti skirtus autobusus, bendras jų amžiaus vidurkis - apie 16 metų.

Pernai į uostamiesčio gatves jau išriedėjo 12 naujų SGD varomų "Irisbus" autobusų, įsigytų už Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir parko lėšas. Dar 9 naudotas ekologiškas transporto priemones bendrovė įsigijo prieš kelis metus.

"Kasdien į miesto gatves išrieda 54 mūsų autobusai. Vasarą atkeliavus naujiems ispanų gamybos, bendrai jau turėsime 35 dujomis varomus autobusus, tad daugiau nei pusė mieste važinėsiančių parko mašinų bus ekologiškos", - pažymėjo J. Daugininkienė.

Pasak J. Daugininkienės, parkas savo lėšomis ketina šiemet įsigyti ir 3-4 ilgus triašius naudotus autobusus. Jie į miesto gatves turėtų išriedėti iki rudens.

"Vienas naujas triašis autobusas kainuoja apie 1 mln. litų, tad savo lėšomis tokio įpirkti negalime. Planuojame, kad mūsų šiemet įsigyti ilgieji autobusai bus apie 10 metų amžiaus, kurio vieno kaina gali siekti apie 100 tūkst. litų", - pažymėjo parko vadovė.

Tiesa, kovą arba balandį į uostamiestį turėtų atkeliauti du visiškai nauji, "Volkswagen" pagrindu pagaminti mikroautobusai. Šios, 17 sėdimų ir 5 stovimų vietų transporto priemonės bus skirtos priemiestiniams ir nuo gegužės Klaipėdoje startuojantiems naktiniams maršrutams aptarnauti. Nauji mikroautobusai Klaipėdos autobusų parkui atsiėjo beveik 350 tūkst. litų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder