Naujasis gatvių žymėjimas: pradžia padaryta

Naujasis gatvių žymėjimas: pradžia padaryta

Pagaliau įgyvendintas valdininkų užmojis naujoviškai pradėti žymėti automobilių stovėjimo vietas miesto gatvėse.

Pirmoji dažų porcijos sulaukė, kaip ir planuota, Naujakiemio gatvė. Būtent čia įsikūrusi viena įmonė dar pernai rudenį Saugaus eismo komisijos paprašė neleisti palikti mašinų ties įvažiavimo į kiemus keliukais.

Šis prašymas, atsidūręs ant miesto savivaldybės Transporto skyriaus stalo, sulaukė patobulinimo - specialistai pasiūlė ties posūkiais į Naujakiemio gatvės kiemus nubraižyti baltas juostas, pagal Kelių eismo taisykles reiškiančias, kad ant jų palikti transporto priemones draudžiama.

Taip ties įvažiavimo vieta iš abiejų pusių būtų paliktas reikalaujamas 5 metrų atstumas, pagerėtų matomumas ir, savo ruožtu, eismo saugumas.

Taip pat pasiūlyta baltais dažais kas kelis metrus pažymėti vietas mašinoms statyti.

"Kai kelkraštis "subrūkšniuotas", palikti stovėti automobilius vadovaujantis tomis linijomis vairuotojams yra daug paprasčiau. Kartu tai yra garantija, kad vietos viena mašina užims tik tiek, kiek reikia, ne daugiau - aišku, jeigu vairuotojas bus padorus", - anksčiau "Vakarų ekspresui" sakė miesto savivaldybės Transporto skyriaus vyr. specialistas Vytautas Paukštė.

Nenumatytos išlaidos, susijusios su Pilies tilto remontu, įgyvendinti tokio sumanymo neleido anksčiau. Dabar atsirado ir pinigų, ir darbus atlikti leido oro sąlygos.

Linijos subraižytos paprastais dažais, o ne patvaresniu, tačiau daug brangesniu vadinamuoju termoplastiku - esą eismo intensyvumo kelkraščiuose nėra, tad greitai dažai nenusitrins.

Ateityje taip turėtų atrodyti ir kitos miesto gatvės, kuriose leidžiama statyti automobilius. Tiesa, kada ta ateitis bus, dar neaišku.

"Dabar Miesto tvarkymo skyrius skaičiuoja, kiek turi pinigų įvairiems darbams šiems metams. Nuo lėšų kiekio viskas ir priklausys. Panašiai norėtume paženklinti ir Liepų gatvę, ir Taikos prospekto atkarpą tarp senojo turgaus bei Sausio 15-osios gatvės.

Aišku, ir kitas gatves, kuriose galima statyti mašinas. Juolab kad ir policija naujovę Naujakiemio gatvėje įvertino labai gerai - taip, pasak jų, atsirado daugiau tvarkos", - aiškino V. Paukštė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder