Minijos gatvėje - didelių kamščių nuojauta

Minijos gatvėje - didelių kamščių nuojauta

Šiandien priešpiet kelininkams užtvėrus vieną rekonstruojamos Minijos gatvės juostą, į uostamiesčio pietinę miesto dalį važiuojantys vairuotojai priversti tenkintis likusia antra eismo juosta.

Pasekmių ilgai laukti neteko - automobilių eilė nuo pat sankryžos su Naikupės gatve nusitęsė iki Strėvos gatvės. Šviesoforas čia neišjungtas, todėl visą eismą stabdo tie, kurie laukia žalio signalo posūkiui į kairę - į Naikupės gatvę.

Galima prognozuoti, kad pavakarę, kai nemažai pietinės miesto dalies gyventojų po darbų ims judėti namo, kamščiai tik dar labiau pailgės, tad VE.lt vairuotojams kelionei iš darbo pataria rinktis kitas dvi Klaipėdos magistrales - Šilutės plentą arba Taikos prospektą.

Minijos gatvės rekonstrukcijai visiškai pabaigti, t. y. atnaujinti jos atkarpą tarp Kalnupės ir Strėvos gatvių, darbų užsakovas - Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija - skyrė apie 5 milijonus litų, dar maždaug milijono tikimasi sulaukti iš kitų šaltinių.

Gegužę darbai pradėti atkarpoje tarp Kalnupės ir Naikupės gatvių. Čia vietoje dabartinių dviejų eismo juostų atsiras keturios. Jos bus įrengtos itin plačių šaligatvių sąskaita.

O dabar kelininkų technika pasiekė ir atkarpą tarp Naikupės bei Strėvos gatvių. Pradėjus darbus vienoje gatvės pusėje iš dviejų eismo juostų liko tik viena, tad čia važiuojantiems vairuotojams nuo šiol reikės daugiau kantrybės.

"Reikėtų pažymėti, kad vykdant darbus atkarpoje tarp Kalnupės ir Naikupės gatvių gyventojai nebegalės statyti savo automobilių, tačiau patekimas į kiemus tiek šioje atkarpoje, tiek kitoje bus užtikrintas", - "Vakarų ekspresui" sakė darbus atliekančios bendrovės "Lemminkainen Lietuva" Vakarų regiono vadovas Algirdas Alūzas.

Vykstant rekonstrukcijai eismas Minijos gatve visiškai uždarytas nebus - leidžiama automobiliams važiuoti viena kelio puse, o kitoje tuo metu darbuosis kelininkai.

Pėsčiųjų perėjų skaičiaus atkarpoje tarp Kalnupės ir Strėvos gatvių didinti neplanuojama, o pačios perėjos taps iškilios.

Nepaisant pagerėsiančių važiavimo sąlygų, maksimalus leidžiamas greitis šioje Minijos gatvės atkarpoje bus 40 km/h.

Tik po rekonstrukcijos bus įjungtas dar pernai Kalnupės ir Minijos gatvių sankryžoje įrengtas šviesoforas - tuomet, kai jis bus sinchronizuotas su šviesoforu atnaujintoje Naikupės ir Minijos gatvių sankryžoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder