Menų besimokantiems vaikams siūloma taikyti transporto lengvatas

Menų besimokantiems vaikams siūloma taikyti transporto lengvatas

Lietuvos menų ir dailės mokyklų ir meno gimnazijų mokiniams siūloma įtvirtinti teisę į transporto lengvatą, kaip ir konservatorijų mokiniams.

Tai reglamentuojančias Transporto lengvatų įstatymo pataisas ketvirtadienį Seimui pateikė parlamentaras Arvydas Mockus.

Įstatymo projekto rengimą inicijavo Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų mokykla, Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija, Panevėžio Vytauto Mikalausko menų mokykla, Kauno dailės gimnazija ir Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazija.

Šiuo metu pagal įstatymą transporto lengvatomis naudojasi tik Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio konservatorijos mokiniai. Šios įstaigos mokiniai turi teisę įsigyti vienkartinį važiavimo tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, vienkartinį arba terminuotą vardinį važiavimo (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais su 50 proc. nuolaida.

Po pristatymo už projektą balsavo 62 Seimo nariai, prieš - 1, susilaikė 3 parlamentarai.

Pritarus pataisoms po pateikimo, toliau jos bus svarstomos pagrindiniu paskirtame Biudžeto ir finansų komitete ir papildomuose Socialinių reikalų ir darbo, Švietimo, mokslo ir kultūros bei Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetuose.

Preliminari svarstymo Seimo posėdyje data - birželio 12 d.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder