Melnragėje - karai dėl automobilių stovėjimo

Melnragėje - karai dėl automobilių stovėjimo

Vasara pakeitė įprastą melnragiškių gyvenimo ritmą - vietoje ramaus laiko praleidimo žmonės priversti kovoti su vairuotojais, kurie vengia  mokėti už automobilių stovėjimą mokamose aikštelėse ir stato savo mašinas po jų langais.

Ratuoti poilsiautojai Melnragėje užstato įvažiavimo keliukus į vietos gyventojų kiemus Molo gatvėje. Tie, kam vietos po žmonių langais nebelieka, stato savo mašinas tiesiog miške šios gatvės pabaigoje. 

Poilsiautojai, vengiantys mokėti už stovėjimą aikštelėse, neretai ir prišiukšlina, o savo šiukšlių nesusirenka.

Pasipiktinę gyventojai visokiais būdais bando sustabdyti įžūlius vairuotojus. Kovos už vietą gatvėje įrankiais tapo senos padangos, lentos ir rąstgaliai - jais gyventojai tiesiog užverčia šaligatvius, kad ant jų poilsiautojai nepaliktų automobilių.

"Molo gatvėje kai kur stovi draudžiamieji ženklai, kai kur nestovi. Statyti automobilius galima visur, kur nedraudžia Kelių eismo taisyklės. O mes reaguojame tik gavę konkretų pranešimą",- VE.lt sakė Klaipėdos apskrities VPK Patrulių rinktinės vadas Igoris Lapinš.

Pasak jo, automobilius statyti miške galima tik su viena sąlyga - jeigu ten yra stovėjimo aikštelė.

"Vienareikšmiškai - automobilių statyti miške, ant žalios vejos, negalima, - sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir transporto skyriaus vedėja Danutė Valuckienė. - Galima važiuoti tik ten, kur yra asfaltuota danga, bet ne žalia veja. Jau vien dėl to, kad ant vejos gali išvarvėti automobilio tepalai, kyla grėsmė aplinkai".

Bauda už automobilių statymą ant žalios vejos piliečiams gali užtraukti baudą nuo 50 iki 100 litų, o pareigūnams nuo 150 iki 300 litų. Baudos dydis priklauso nuo sugadinto žolės ploto".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder