Lenktynėms vietos ieškos Klaipėdos rajone

Lenktynėms vietos ieškos Klaipėdos rajone

Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai atsižvelgė į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos siūlymą ieškoti būdų, kaip būtų galima legalizuoti greičio mėgėjų organizuojamas nelegalias lenktynes.

Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisijoje problemą pristačiusi policija pastebi, kad ypač šiltuoju metų laiku nelegalių lenktynių netrūksta. Klaipėdos AVPK Kelių policijos vadas Mindaugas Džermeika priminė, kad nelegaliose lenktynėse yra didelė rizika nukentėti ne tik lenktynininkams, bet ir žiūrovams. O ir policija nelegalių lenktynių dalyviams jau išrašė ne vieną protokolą.

„Esame įpareigoti bandyti ieškoti alternatyvų, kaip nelegalias lenktynes legalizuoti. Nelegalios lenktynės sukelia didelį pavojų žiūrovams. Kiekviename tokiame renginyje reikia tinkamos apsaugos. Matome, kad nevaldome to proceso. Už tai skiriamos nuobaudos dalyviams ir organizatoriams. Pastebime, kad lenktynės organizuojamos Laisvosios ekonominės zonos teritorijoje ir Perkėlos gatvėje.

Bandėme spręsti problemą su Uosto direkcija. Reikėtų statyti kameras. Vienose nelegaliose lenktynėse slaptu metodu užfiksavome 50 asmenų, tarp jų buvo net įmonių savininkų, policijos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovų. Kai kurie už tokį pasivažinėjimą laikinai neteko teisės vairuoti. Nesinori žmonių mokyti baudomis. Norisi pasiūlyti erdves Klaipėdoje. Mieste tokių erdvių nėra itin daug, bet rajone tokių erdvių būtų galima rasti. Su tokių lenktynių organizatoriais bandysime kalbėtis“, - sakė M. Džermeika.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, Savivaldybė jau bandė leisti organizuoti tokias lenktynes mieste. Tačiau po vieno laimingai pasibaigusio incidento legalaus renginio metu buvo gauta rekomendacijų nesugebantiems organizuoti tokių lenktynių leidimų apskritai neduoti.

„Esu skeptikas dėl lenktynių gatvėje, tai turėtų būti kažkur kitur. Buvo kompromisas paieškoti variantų. Mūsų praktikos nėra itin geros“, - sakė G. Neniškis.

Ir jei uostamiestis konkrečių vietų mieste lenktynėms nenumato, žodį taręs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas patikino, kad rajone vietų organizuoti tokioms lenktynėms yra.

„Patys esame gavę prašymą lenktynių trasai įrengti. Konkrečių vietų yra nemažai. Yra pakilimo takų, bet vienas po kito jie yra nuperkami įmonių. Konkrečiau klausimo dar nesvarstėme. Bet šiuo klausimu galėtume puikiai bendradarbiauti ir padaryti legalias lenktynes rajone“, - teigė A. Bogdanovas.

Savivaldybės sutarė, kad šiuo klausimu bendradarbiaus ir ieškos kompromiso.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder