Kryptinį apšvietimą įrengs ir Vydmantų gyvenvietės pėsčiųjų perėjoje

Kryptinį apšvietimą įrengs ir Vydmantų gyvenvietės pėsčiųjų perėjoje

Šių metų pradžioje Kretingos rajono savivaldybės administracija pakartotinai kreipėsi į Lietuvos automobilių kelių direkciją prašydama svarstyti galimybes įrengti kryptinį apšvietimą ypač pavojingose pėsčiųjų perėjose – Vilniaus gatvėje ir Vydmantų gyvenvietėje.

Siekta atkreipti dėmesį, kad abiejose minėtose vietose pėsčiųjų ir transporto eismas yra itin intensyvus tamsiuoju paros metu. Vydmantų gyvenvietę kerta magistralinis kelias A11 Šiauliai-Palanga, o atidarius Palangos aplinkkelį eismo srautas dar labiau suintensyvės. Pastebėti pėsčiuosius, einančius neapšviesta perėja, būna itin sudėtinga tamsiu paros metu, kai ties perėja priešprieša prasilenkiančios transporto priemonės žibintais akina vairuotojus, ypač lietingu periodu.

Kovo 14 d. atsakyme, gautame iš Kelių direkcijos, pažymima, kad šiais metais planuojama vykdyti inžinerinių eismo saugumą gerinančių priemonių diegimą pavojingiausiose pėsčiųjų perėjose, esančiose Klaipėdos regiono valstybinės reikšmės kelių tęsiniuose, patenkančiuose į gyvenviečių teritoriją. Į numatomų objektų sąrašą bus įtraukta ir pėsčiųjų perėja Vydmantų gyvenvietėje.

Pažymime, kad savivaldybės administracija jau yra parinkusi rangovą, kuris artimiausiu metu įrengs kryptinį apšvietimą ties vienuolika perėjų Kretingos mieste: Savanorių gatvėje ties sankryža su Vilniaus gatve, Pabrėžos gatvėje ties Pranciškonų gimnazija, Pabrėžos gatvėje ties sankryža su Vilniaus gatve, J. K. Chodkevičiaus gatvėje ties Rotušės aikšte, Savanorių gatvėje ties Lazdynų gatve, Tiekėjų gatvėje ties S. Daukanto pagrindine mokykla, Tiekėjų gatvėje ties sankryža su Geležinkelio gatve, Geležinkelio gatvėje ties sankryža su Šermukšnio akligatviu, Savanorių gatvėje ties lopšeliu-darželiu „Pasaka“, Savanorių gatvėje ties M. Tiškevičiūtės mokykla ir pėsčiųjų perėjoje Maironio gatvėje ties sankryža su Vilniaus gatve.

Pėsčiųjų perėjas, kuriose apšvietimas yra silpnas arba neįrengtas (neveikia), tačiau pėsčiųjų eismo dalyvių intensyvumas didelis, įvardijo Kretingos rajono policijos komisariato atstovai, kurie kartu su SĮ „Kretingos komunalininkas“ darbuotojais tamsiu laikotarpiu atliko nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų apžiūrą. Sprendimą, kurioms perėjoms apšvietimą būtina įrengti prioritetine tvarka, priėmė Eismo saugumo komisija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder