Kretinga: pagrindines perėjas tikimasi apšviesti dar šiais metais

Kretinga: pagrindines perėjas tikimasi apšviesti dar šiais metais

Kretingos rajono savivaldybės Eismo saugumo komisijos posėdyje tartasi dėl pėsčiųjų perėjų apšvietimo galimybių tose gatvėse, kur eismas yra intensyviausias.

Siekiant gerinti eismo saugumą nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose Kretingos mieste, Kretingos rajono policijos komisariato atstovas kartu su SĮ "Kretingos komunalininkas" darbuotojais atliko tamsiu laikotarpiu nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų apžiūrą ir įvardijo 15 pėsčiųjų perėjų, kuriose apšvietimas yra silpnas arba neįrengtas (neveikia), tačiau pėsčiųjų eismo dalyvių intensyvumas didelis.

Eismo saugumo komisijos posėdžio metu atkreiptas dėmesys į Vydmantuose esančią perėją. Ją apšviesti tikimasi dar šiais metais.

Svarstytas Kretingos Simono Daukanto pagrindinės mokyklos bendruomenės prašymas įrengti pėsčiųjų perėją per Birutės gatvę, einant iš J. Basanavičiaus gatvės į autobusų stotį.

Komisijos nariui, Kretingos rajono savivaldybės administracijos Vietinio ūkio ir turto valdymo skyriaus vyr. specialistui Giedriui Ramonui informavus, kad ateinančiais metais Birutės gatvės atkarpoje nuo sankryžos su J. Basanavičiaus gatve iki Šventosios gatvės dešinėje pusėje planuojama įrengti šaligatvį, nuspręsta kitąmet sutvarkyti ir perėją.

Aptartos galimybės įgyvendinti Malūno tako, Pievų, Paupio ir Birutės gatvių gyventojų prašymą pažymėti pėsčiųjų perėją per Birutės gatvę ar įrengti greitį ribojančius kalnelius ties Pievų ir Malūno tako gatvėmis.

Komisijos narys, Kretingos rajono policijos komisariato Kelių policijos poskyrio viršininkas Ričardas Kačinas pažymėjo, kad pėsčiųjų perėjos įrengimas netikslingas, nes gatvė su posūkiais, blogas matomumas. Taip pat jis pastebėjo, kad šiame gatvės ruože avaringumas nedidelis.

VĮ "Klaipėdos regiono keliai" Kretingos kelių tarnybos atstovas Vidas Bartkevičius pastebėjo, kad įrengti greitį ribojančius kalnelius ties Malūno taku ir Pievų gatve negalima, nes gatvės trajektorija vingiuota ir yra nuokalnė važiuojant Birutės gatve link miesto pusės, stabdant prieš greičio slopinimo kalnelius padidės pavojus automobiliams nuslysti.

Nuspręsta įrengti greitį ribojančius ženklus Nr. 329 "Ribotas greitis" iki 30 km/val. Ženklų pastatymą suderinti su Kretingos rajono Policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Kelių policijos poskyriu. Pėsčiųjų perėjos ir greitį ribojančių kalnelių įrengimui dėl esamos gatvės trajektorijos sudėtingumo nepritarta.

Artimiausiu metu Eismo saugumo komisija įvertins, kurioms pėsčiųjų perėjoms apšvietimą būtina įrengti prioritetine tvarka.

Šiais metais tikimasi apšviesti apie 7 pėsčiųjų perėjas. Įrengti apšvietimą likusioms perėjoms planuojama per 2015-uosius metus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder