Kolegijos rinko geriausią auomobilininką

Mokymo įstaigose

Klaipėdos verslo ir technologijų kolegija surengė respublikinį konkursą "Geriausias jaunasis automobilininkas" Juozo Algimanto Valatkos pereinamajai taurei laimėti - čia varžėsi tos Lietuvos kolegijos, kuriose yra automobilių techninio eksploatavimo studijų programa.

Klaipėdos verslo ir technologijų kolegijos Technologijų fakulteto Transporto inžinerijos katedros vedėja Jūratė Lebuvienė pasakojo, jog tokias studentų varžybas nuspręsta rengti norint įamžinti jau anapilin išėjusio J. A. Valatkos vardą. Šio žmogaus iniciatyva 1998 metais buvo įkurta su automobiliais susijusių dalykų dėstytojų asociacija.

"Kauno technikos kolegija, kurioje daugelį metų dirbo J. A. Valatka, 2004-aisiais nusprendė rengti automobilių techninio eksploatavimo programos studentų varžybas pereinamajai taurei laimėti, ir jos sėkmingai organizuojamos jau trečius metus tarp Lietuvos technikos kolegijų, profesinių mokyklų, darbo rinkos centrų. Ta mokymo įstaiga, kuri laimi, konkursą rengia kitąmet", - sakė J. Lėbuvienė.

Kadangi pernai nugalėjo klaipėdiečiai, tai šiemet į Klaipėdos verslo ir technologijų kolegiją atvyko studentų komandos iš Kauno, Vilniaus technikos, Alytaus bei Šiaulių kolegijų. Siekiančiai geriausių automobilininkų statuso penkių narių komandai teko įveikti 5 rungtis: prisistatymas (laisva programa su šou elementais), informacinių technologijų rungtis (namų darbas - "Kolegijos studentų automobilių analizė"), Kelių eismo taisyklės (kompiuterinis eismo taisyklių testą galėjo spręsti du komandos nariai), automobilių sandaros ir diagnostikos žinios (20 klausimų apie variklį testas), automobilių vairavimas (paruoštoje trasoje pagal nurodytą figūrą galėjo važiuoti taip pat du komandos nariai, įskaitomas geresnis rezultatas).

Buvo matyti, kad dalyviai tikrai pasistengė rengdamiesi prisistatymui: kas parodė vaidinimą, kas susuko filmuką ar padeklamavo eilėraštį apie savo komandą. Na, savo kolegijos automobilių analizės užduotis buvo suprasta įvairiai: vieni pasakojo apie savo svajonių automobilį, kiti rodė ekstremalių pasivažinėjimų ar juokingų automobilių vaizdelius, tad žiūrovams tikrai neteko nuobodžiauti. Beje, klaipėdiečiai nustatė, jog tarp jų kolegijos studentų populiariausi - "Audi" markės automobiliai.

Ko gero, visų - ir dalyvių, ir žiūrovų - laukiamiausia rungtis - automobilių slalomas. Tad baigę teorines rungtynes, komandos savo "lenktyninėmis" transporto priemonėmis su policijos palyda patraukė į aikštelę prie vadinamojo invalidų paplūdimio.

Reikia pasakyti, kad klaipėdiečiai visose rungtyse, išskyrus paskutinę, buvo pirmajame trejetuke ir atkakliai pretendavo į nugalėtojų vardą, tačiau praktinė užduotis jiems buvo nesėkminga.

Taigi susumavusi taškus, konkurso komisija nugalėtojais paskelbė Kauno technikos kolegiją, o Klaipėdos verslo ir technologijų kolegijos komandai liko tenkintis antrąja pozicija. Tretieji - Šiaulių kolegija.

Pasak J. Lėbuvienės, tokie renginiai padeda ugdyti kūrybiškai mąstantį, komunikabilų specialistą, skatina domėtis automobilių techninėmis naujovėmis bei tobulinti vairavimo įgūdžius.

"Dažnai techninės pakraipos studentams trūksta gebėjimo bendrauti, o juk ateityje galbūt prireiks tokių įgūdžių, tarkim, kalbantis su klientais ar verslo partneriais. Tad stengiamės juos mokyti nebijoti bei laisvai jaustis scenoje, prieš auditoriją, o tokie renginiai tam taip pat padeda", - tikino Transporto inžinerijos katedros lektorė Jūratė Vaitekonienė.

Lina NARBUTAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder