Klaipėdos žieduose - daugiau aiškumo

Klaipėdos žieduose - daugiau aiškumo

Šią naktį vienas svarbiausių uostamiesčio transporto mazgų - Šilutės plento ir Baltijos prospekto žiedinė sankryža - sulaukė naujovės: kelininkai nubraižė eismo juostas skiriančias naujas linijas.

"Naujai paženklinti šį žiedą nusprendėme dėl aiškumo vairuotojams. Dabar jiems turėtų būti tikrai geriau suprantama, iš kurios juostos ir kur galima važiuoti iš žiedo.

Be to, iki šiol dauguma vairuotojų naudojosi antra juosta, o pirma ir trečia būdavo ne taip smarkiai išnaudojamos. Tikimės, nuo šiol situacija pasikeis", - "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Įvažiavimo į žiedą tvarka nepasikeitė, nepakito ir pačios važiavimo kryptys, tik nauja tai, kad važiuojant iš jo Jakų kryptimi iš antros juostos ties "Statoil" degaline atsidursite trečiojoje eismo juostoje. Tad tiems, kurie iš Vilniaus plento norės sukti į PC "Banginis" teritoriją, žiede patartina iš anksto užsiimti pirmąją juostą.

Tačiau svarbiausia tai, kad labai aiškiai pažymėta, kurioje vietoje žiede galima pervažiuoti iš vienos eismo juostos į kitą, o kurioje - ne.

Pasak valdininkų, tikimasi, kad aiškiau pažymėjus juostas čia sumažės avarijų. Tiesa, galima spėti, kad prireiks šiek tiek laiko, kol miestiečiai pripras prie naujovės - šiandien buvo galima stebėti, kaip, įpročio vedami, vairuotojai iš žiedinės sankryžos Jakų link išvažiuoja ištisinę liniją kirsdami ten, kur nebegalima to daryti.

"Atvažiavusiems iš kitų miestų vairuotojams viskas aišku turėtų būti iš pirmo žvilgsnio, o klaipėdiečiai pripras greitai. Tragedijos didelės nėra - jei ko ir nesupras iš pirmo karto, gali apvažiuoti visą žiedą dar kartą", - patarė V. Paukštė.

Pasak jo, kol kas svarstoma, ar jau pačiame žiede nereikėtų nupaišyti ir važiavimo kryptis nurodančių rodyklių, tačiau baiminamasi, kad tokiu atveju informacijos vairuotojams gali būti ir per daug. Tad kol kas bus apsiribota rodyklių atnaujinimu ant asfalto dangos prieš žiedinę sankryžą.

Planuojama, jog netrukus tokio pačio ženklinimo sulauks ir kitos žiedinės Klaipėdos sankryžos. Imti jose dažyti tokias pačias linijas gali būti pradėta jau po savaitės.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder