Klaipėdos valdžia: "drifto" miestui nereikia

Klaipėdos valdžia: "drifto" miestui nereikia

Liepos 3-4 dienomis turėjusio įvykti Rytų Europos "drifto" - automobilių šoninio slydimo - čempionato antrojo etapo "iDrift Klaipėda City" Klaipėda nesulauks.

Lenktynės, turėjusios pritraukti daug žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų šalių, neįvyks Klaipėdos savivaldybės sprendimu.

Renginio organizatorius Edmundas Dargis apgailestauja, jog teks nuvilti beveik 60 šoninio slydimo čempionato dalyvių, kurių daugelis turėjo atvykti iš užsienio, bei žmones, norėjusius pamatyti šį renginį.

"iDrift Klaipėda City" likimas kabojo ant plauko jau nuo birželio 17 dienos. Tuomet Klaipėdos miesto savivaldybė pareiškė, jog toks renginys negali vykti organizatorių pasirinktoje vietoje - kelio atkarpoje nuo S. Daukanto ir Priestočio gatvių sankryžos iki Mokyklos gatvės viaduko pradžios.

Tačiau savivaldybės pasiūlymas lenktynes rengti LEZ taip pat negalėjo būti įgyvendintas. Pasak E. Dargio, nors Klaipėdos miesto savivaldybė ir tarpininkavo bendraujant su įmonių, kurių teritorijoje galėjo vykti "iDrift Klaipėda City", atstovais, derybos buvo bergždžios. Kelių įmonių atstovai nepanoro į savo teritorijas įsileisti lenktynių dalyvių.

Iki birželio 29 dienos organizatorius laukė Klaipėdos miesto savivaldybės leidimo surengti šoninio slydimo varžybas. Tačiau savivaldybė leidimo neišdavė, akcentuodama, jog varžybų metu gali būti sugadintas kelio ženklinimas bei išmindžiota žolė.

Pasak E. Dargio, šio renginio draudimas parodo Klaipėdos miesto požiūrį į automobilių sportą. Organizatorius dar svarsto galimybę perkelti lenktynes į Kretingos motobolo trasą, tačiau pripažįsta, jog ši trasa yra per maža ir per prasta tokio lygio lenktynėms.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder