Klaipėdoje laukiama naujojo "Audi A6"

Klaipėdoje laukiama naujojo "Audi A6"

Dar šį pavasarį, gegužės pabaigoje, uostamiestį turėtų pasiekti naujos, ketvirtosios kartos (C7) "Audi A6" modelis. Automobilį, vadinamą pagrindine šių metų naujiena, jau galima užsisakyti Klaipėdos "Audi" centre.

2012 metų modelių eilei priskiriamas naujasis "šeštukas" didesnis už pirmtaką, gamintą 2004-2011 metais. "Audi A6 C7" ratų bazė padidėjo 76 mm, plotis - 18 mm.

Lietuvoje, kaip ir visoje Europos rinkoje, bus galima rinktis vieną iš dviejų benzininių variklių - 2,8 litrų darbo tūrio 204 AG arba 3 l 300 AG motoro su turbokompresoriumi (100 km/h greitis - per 5,5 sek.). Dyzelinių jėgainių gamoje - trys agregatai: 2 l 177 AG, 3 l 204 ir 245 AG.

Beje, skirtingai nuo daugelio kitų savo klasės automobilių, naujasis "Audi A6" sedanas nėra pagamintas tiesiog iš plieno, o naudojant hibridinę aliuminio konstrukciją. Inovatyvi lengvos konstrukcijos technologija, kuri iki šiol buvo daugiausia naudojama sportiniuose modeliuose, ne tik leidžia suvartoti mažiau degalų, bet ir suteikia didesnį judrumą bei našumą.

Kita naujovė, "Stop &Start" sistema, taip pat sumažina degalų sąnaudas ir CO2 emisiją išjungdama variklį, kai automobilis stovi. Pavyzdžiui, jei vairuotojas sustabdo automobilį prie šviesoforo, įjungia neutralią pavarą ir atleidžia sankabos pedalą, sistema išjungia variklį.

O didinant greitį arba stabdant automobilį, kinetinė energija yra paverčiama naudinga elektros energija, didinant generatoriaus įtampą. Ši energija mažina generatoriaus apkrovą vėlesnio pagreičio metu ir taip sutaupo iki 3 proc. degalų.

Tarp saugumo įrangos - "Audi pre sense" sistema, iškilus būtinybei įsiterpianti į važiavimą, taip sauganti keleivius ir pasirengianti sumažinti avarijos padarinius.

Galinė ir priekinė automobilio dalys aprūpintos radaro jutikliais (priklausomai nuo specifikacijos), skenuojančiais priekyje ir už mašinos esančią aplinką. Vaizdo kamera taip pat stebi kelią priekyje. ESP valdymo prietaisas irgi teikia reikiamą informaciją.

Beje, nuo šiol Klaipėdos "Audi" centre perkant tiek naująjį A6, tiek kitus modelius, bus pasirinktinai pasiūlyta pratęsti standartinę dvejų metų garantiją iki trejų metų (arba iki 90 000 km ridos), iki ketverių metų (arba iki 120 000 km) arba iki penkerių metų (iki 150 000 km). Šią paslaugą suteiks pats "Audi" gamintojas, o ne trečiosios šalys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder