Klaipėdoje apmokestins ir kiemuose paliekamas mašinas

Klaipėdoje apmokestins ir kiemuose paliekamas mašinas

Vos spėjo klaipėdiečiai priprasti prie prievolės mokėti už automobilių statymą senamiesčio ir centrinėse uostamiesčio gatvėse, kai miesto valdžia ėmė svarstyti, ar nevertėtų apmokestinti mašinų statymo ir daugiabučių kiemuose.

Jau trejus metus į Klaipėdos senamiestį ar miesto centrą darbo dienomis (nuo 8 iki 18 val.) užklydę klaipėdiečiai ir atvykėliai iš toliau turi mokėti už automobilių stovėjimą. Priklausomai nuo zonos - 2 ar 3 litus už valandą.

Dėl šios vietinės rinkliavos kilo didžiulis vairuojančių uostamiesčio gyventojų pasipiktinimas. Tačiau protestai tikslo nepasiekė.

Į automobilių stovos skaitiklius sumesti litai Klaipėdos biudžetą jau papildė beveik 4,5 milijono litų. Neskaičiuojant administracinių baudų, skirtų už rinkliavos nemokėjimą.

Įvedus rinkliavą senamiestyje ir centre gyvenantys klaipėdiečiai ėmė skųstis, kad jų namų kiemus tiesiog užtvindė mašinos, kurių vairuotojai nenori mokėti už stovėjimą.

Visa tai įvertinusi Klaipėdos miesto valdžia nutarė nušauti iš karto du zuikius. Tikimasi, kad apmokestinus mašinų stovėjimą kiemuose šie ne tik taps tuštesni, bet ir bus papildytas deficitinis miesto biudžetas.

„Mūsų tikslas - išvalyti kiemus, kad jų namų gyventojai jaustųsi patogiau. Dabar šie kiemai pilni svetimų mašinų, jų vairuotojai jaučiasi apgavę sąžiningai mokančius už automobilio statymą. O dirbantiems šiose zonose ir į darbus vykstantiems savo mašinomis galiu pasakyti, kad prioritetas yra viešasis transportas. Senamiestį gaivina ne automobiliai, o žmonės“, - sakė Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Vicemero teigimu, surenkamų baudų dydis leidžia daryti išvadą, kad klaipėdiečiai drausmingai moka šią rinkliavą. Dažniausiai jos stengiasi išvengti į uostamiestį atvykstantys vairuotojai.

Naujos rinkliavos projektą rengs specialiai sudaryta ekspertų grupė. Po to jis bus pateiktas svarstyti visuomenei.

Pasak A.Šulco, šis sumanymas jau sulaukė ne tik Klaipėdos centre bei senamiestyje gyvenančių žmonių palaikymo. Jie tikina, kad mielai sumokėtų 15 litų už leidimą, kuris jiems suteiktų teisę turėti vietą automobiliui statyti savo kieme ir neverstų po darbo sukti ratus po rajoną jos ieškant.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder