Klaipėda užsimojo tapti ir išskirtinių automobilių kultūros sostine

Klaipėda užsimojo tapti ir išskirtinių automobilių kultūros sostine

Klaipėda šiais metais didžiuojasi Lietuvos kultūros sostinės karūna, o festivalio "Memel Motor Fest" organizatoriai kviečia uostamiestį vadinti dar ir automobilių kultūros sostine.

Jau trečius metus pirmąjį birželio savaitgalį Klaipėdoje į vasaros sezono atidarymą kviečiami Lietuvos ir užsienio motorizuotos technikos savininkai ir jiems neabejingi žiūrovai. Tačiau šiemet visų laukia ypatinga naujovė - renginys vyks išskirtinėje uostamiesčio vietoje.

Pastaruosius metus vairuotojai rinkosi Klaipėdos vasaros estradoje, o šį birželį "motorų festivalio" programa keliasi į pačią miesto širdį, visai šalia Teatro aikštės. Ją rasti labai paprasta. Tai - naujoji automobilių stovėjimo aikštelė Pilies gatvėje.

Anot renginio organizatorių, ši aikštelė pasirinkta norint "į senamiesčio prieigas įlieti šventinės atmosferos". Be to, renginio dalyviams iš kitų miestų tai bus puiki proga susipažinti su Klaipėdos centru ir pabūti miestiečių pamėgtose vietose.

Tiesa, atkreipiamas dėmesys, jog Pilies gatvės aikštelėje telpa truputį mažiau automobilių nei Vasaros estradoje, o dalyvių registracijoje būna iki 300. Tad šiais metais reikia nusiteikti, kad į festivalį pateks tikrai to verčiausi.

Pirmųjų dviejų "Memel Motor Fest" švenčių patirtis parodė, kad tokio renginio Klaipėdos regione reikia tiek patiems automanams, tiek ir miestelėnams, norintiems pasigėrėti išskirtiniais automobiliais bei įvertinti, ką per žiemą patobulino jų savininkai.

Pagrindinė varomoji renginio organizavimo jėga išlieka ta pati - noras suburti įvairius automobilių klubus bei pavienius ratuotos technikos fanus, kurių automobiliai atstovauja skirtingiems laikotarpiams, kontinentams ir įvairioms mašinų puošybos bei tobulinimo sritims.

Organizatoriai kviečia dalyvauti ne tik Vakarų Lietuvos automanus, bet ir visos šalies bei užsienio automobilių mylėtojus, turinčius įdomios, išskirtinės, ruoštos varžyboms ar kitaip patobulintos technikos.

Žadama, kad renginyje nebus pamiršti ir žiūrovai - jie galės ne tik apžiūrėti išskirtinius eksponatus, pabendrauti su jų savininkais, bet ir turės progą dalyvauti įvairiose rungtyse, žaidimuose, kitose pramogose.

Žiūrovų festivalio organizatoriai laukia atviru glėbiu - renginys nemokamas. Tikimasi sukurti gerą atmosferą, kuri leistų neskubant pasigrožėti įvairia technika, o visiems jos entuziastams pasidalinti savo patirtimi su bendraminčiais bei laimėti renginio rėmėjų įsteigtus prizus ir apdovanojimus.

Daugiau informacijos ir registracija portale www.start1.lt

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder