Kaip atrodys ateities degalinė?

Kaip atrodys ateities degalinė?

"Nissan“ kartu su gerai žinoma architektų grupe „Foster + Partners“ pristatė įdomią ateities koncepciją – visiškai integruotą mobilumo ateities viziją.

Abiejų šios svarbios partnerystės šalių – perkamiausio pasaulyje elektromobilio gamintojos ir lyderiaujančios dizaino studijos – įsivaizdavimu, ateities degalinė iš tiesų galėtų būti pats automobilis.

Koncepcija parodo, kaip galėtų pasikeisti mūsų gyvenimo būdas išplėtojus technologijas. Bendras darbas, atliktas per 12 mėnesių trukusį bendradarbiavimą, leidžia susipažinti su ateities perspektyvomis pavertus „Nissan Intelligent Mobility“ (pažangaus mobilumo) viziją tikrove. Ši koncepcija pristato pasaulį, kuriame automobiliai yra integruoti į aplinką, o gyventojai naudojasi aplinką tausojančiomis ir autonominio valdymo technologijomis.

„Technologijose slypi daugelis atsakymų, kurie gali padėti įveikti šiandien mūsų miestams kylančius sunkumus. Tačiau tikrasis problemų sprendimo raktas yra šių technologijų susiejimas tarpusavyje ir jų integravimas į mūsų aplinką. Aplinką tausojančių technologijų rinkos priešakyje mes žingsniuojame jau nuo 2010 metų, tačiau mūsų vizija plėtojama toliau. Esame įsitikinę, jog transporto ateitis priklauso nuo infrastruktūros ir aplinkos. Mes ieškome tikrų ir veiksmingų sprendimų, kurie būtų orientuoti ne vien į produktą“, - sako „Nissan Europe“ vadovas Polas Vilkoksas (Paul Willcox).

Ši vizija, apimanti seriją novatoriškų technologijų, leidžia susidaryti vaizdą, kaip energijos perdavimo iš elektromobilių į elektros tinklą, energijos kaupimo akumuliatoriuje, nuotolinio įkrovimo bei autonominio valdymo technologijos ir belaidis ryšys gali radikaliai pakeisti energijos naudojimo ir tiekimo būdus pagrindiniuose Europos miestuose.

Vienas „Foster + Partners“ dizaino vadovų Deividas Nelsonas (David Nelson) pridūrė: „Kuriant pažangesnius ir tvaresnius miestus, labai svarbu į sukurtą aplinką integruoti aplinkos neteršiančias technologijas. Siekiant šio tikslo, neturi būti apsiribojama vien automobiliais. Tai turi tapti visos mūsų veiklos centru.“

Tvarių ir naujoviškų degalinių tinklas yra aktualus klausimas, nes rinkoje didėja alternatyvių energijos šaltinių, tokių kaip elektros energija, paklausa.

Šiandien miestuose gyvena daugiau nei pusė (54 proc.) pasaulio gyventojų. Iki 2050 m. miestų teritorijose gyvens 7 iš 10 žmonių, todėl būtina sukurti infrastruktūrą šiam augimui palaikyti.

Šiuo metu „Nissan“ Europoje atlieka naujoviškos energijos perdavimo iš elektromobilių į elektros tinklą sistemos bandymus. Ši sistema ir antrojo gyvavimo ciklo akumuliatoriai suteiks vairuotojams galimybę valdyti asmeninius „energijos centrus“, leidžiančius kaupti, naudoti arba grąžinti elektros energiją į tinklą.

Prognozuojama, jog iki 2050 m. beveik visus pasaulinės energijos poreikius galės patenkinti atsinaujinančios energijos šaltiniai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder