Kada pavojingiausia vairuoti nėščiai moteriai?

Kada pavojingiausia vairuoti nėščiai moteriai?

Anot Kanados mokslininkų, besilaukiančios mamos vairuotojos turi net 42 procentais didesnį šansą patekti į automobilių avariją negu nesilaukiančios moterys. Tiesa, tai vis dar rečiau, negu į avarijas patenka vyrai vairuotojai.

Kanados Klinikinių vertinamųjų mokslų instituto mokslininkai net penkis metus stebėjo pusė milijono vairuojančių moterų ir nustatė, kad kai moterys pradeda lauktis, jų galimybė patekti į eismo įvykį ženkliai padidėja. Jeigu moteris statistiškai į avariją patenka 4,5 atvejų iš tūkstančio, tai nėščiosios patenka gerokai dažniau – 6,5 atvejų iš tūkstančio. Tiesa, tai vis dar mažiau negu vyrai – pastarieji į avarijas patenka vidutiniškai 8 atvejais iš tūkstančio.

Blogiausias mėnuo vairuoti automobilį besilaukiančiai moteriai yra penktas – tada rizika patekti į avariją padidėja iki 7,6 tūkstančiui atvejų.

Anot tyrimą atlikusių mokslininkų komandos vadovo Donaldo Redelmajerio antroje nėštumo pusėje moterys tampa labiau išsiblaškiusios, negali sukoncentruoti dėmesio į vairavimą tačiau pačios to nepripažįsta. Žinoma, vairuoti joms drausti nereikia, tačiau vairuoti atidžiau – būtina, sako mokslininkas.

Kanados Ontarijo provincijoje penkerius metus buvo stebimos net 507 262 moterys. Įdomu, kad vienerius metus po gimdymo jų avaringumo statistika gerokai sumažėja – neseniai pagimdžiusios mamos tuo metu tampa ypač atsargios kelyje.

Laida „Piko minutės“ transliuojama pirmadieniais – ketvirtadieniais 7.20 val.


Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder