JK nuo 2035-ųjų uždraus prekiauti naujais benzininiais ir dyzeliniais automobiliais

JK nuo 2035-ųjų uždraus prekiauti naujais benzininiais ir dyzeliniais automobiliais

Jungtinė Karalystė (JK) nuo 2035 m. visiškai uždraus naujų benzinu ir dyzelinu varomų automobilių prekybą, įskaitant hibridus. Tai kalboje ketina paskelbti premjeras Borisas Johnsonas.

B. Johnsonas apie planuojamą draudimą paskelbs renginyje, kuriuo pradedamas pasiruošimas 2020 m. Jungtinių Tautų konferencijai dėl klimato kaitos (COP26), kuri šiemet lapkritį vyks Glazge.

Anksčiau skelbta apie draudimą prekiauti automobiliais su vidaus degimo varikliais nuo 2040-ųjų. Dabar draudimas paankstinamas penkeriais metais, taip pat įtraukiami hibridiniai automobiliai.

JK žada iki 2050 m. sumažinti šiltnamio dujų emisijas iki nulio. Tai šalis bandys pasiekti mažindama taršą ir imdamasi taršą atsveriančių priemonių, tokių kaip medžių sodinimas.

„COP26 organizavimas yra svarbi galimybė JK ir šalims visame pasaulyje stiprinti kovą su klimato kaita“, – sakoma iš anksto paviešintoje B. Johnsono kalboje.

„Šiemet pristatydami planus, kurie padės pasiekti 2050 m. nulinės taršos tikslą, mes raginame ir kitus prisijungti prie mūsų pažadų užtikrinti nulinę taršos emisiją. 2020-ieji turi būti tie metai, kuriais mes persilaušime kovoje su visuotiniu atšilimu. Tai bus metai, kai per pasirinksime švaresnę, žalesnę ateitį visiems“, – sakys britų premjeras.

COP26 pradžios renginyje Londone prie B. Johnsono prisijungs Italijos premjeras Giuseppe Conte ir gamtininkas Davidas Attenborough.

B. Johnsonas ragins kitas šalis prisijungti prie Didžiosios Britanijos siekiant nulinių emisijų tikslo investicijomis į netaršias technologijas ir pastangas apsaugoti gyvūnų ir augalų gamtos buveines.

Jungtinės Karalystės automobilių asociacijos (AA) prezidentas Edmundas Kingas tvirtino, kad bus ypač sunku įgyvendinti naujai paskelbtą automobilių prekybos draudimą.

„Privalome svarstyti, ar turėsime pakankamai įvairių netaršių automobilių per mažiau nei 15 metų“, – komentavo jis.

E. Kingas taip pat paragino vyriausybę mažinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) elektromobiliams, kad šie taptų prieinamesni gyventojams.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder