Jei kelyje prireikia pagalbos

Jei kelyje prireikia pagalbos

Prasidėjus žiemai pagalbą kelyje žmonės kviečia dvigubai dažniau nei kitu metų laiku, o tarnyboms dažniau skambina padėti prašančios moterys.

Kelių žinomų uostamiesčio moterų paklausinėjau, kaip jos elgiasi, jei vairuojant automobilį, įvyksta koks rimtesnis arba smulkus gedimas?

Mes mokam maloniai paprašyti padėti

 

Aktorė Eglė Jackaitė, paklausta, ar teko kada atsidurti situacijoje, kai sugedo automobilis, ir kaip išsprendė problemą?

Kad sugestų automobilis, tokios situacijos dar neteko patirti. Bet padangą esu pradūrusi. Prieš keletą metų vykau iš Klaipėdos į Vilnių. Pamenu, buvo ruduo, jau temo ir įveikusi apie 100 kilometrų autostradoje pajutau, kad nuleido automobilio padangą. Įjungiau avarinį signalą, sustojau kelkraštyje, pagalvojau - negerai, bet nėra padėties be išeities. Rankelę pakėliau ir stabdžiau pravažiuojančius automobilius. Dabar aš galvoju, kad tai galbūt pavojinga. Bet tuomet man į galvą tokia mintis neatėjo. Nors turėjau įrankius, bet pati rato keisti nesiryžau. Ratą jau buvo tekę keisti, kai dalyvavau lenktynėse trasoje ir buvo tekę susidoroti su tokia užduotimi.

Bet kai yra galimybė pasinaudoti pagalba, pati nesiimčiau tokio darbo. Tada pagalbos sulaukiau iš karto. Sustojo labai greitai, pasitaikė labai paslaugus žmogus. Viską pakeitė, viskuo pasirūpino. Ir laimingai bei saugiau tęsiau kelionę toliau.

Manau, kad mes tam ir esam moterys, turim liežuvį ir mokam maloniai paprašyti padėti. Tada vyrai labai maloniai ir su džiaugsmu ima ir padeda.

Jei šiandien sugestų automobilis, aš skambinčiau draudimo bendrovei. Atvažiuotų, nutemptų automobilį, jeigu reikėtų, bet jeigu tik dėl padangos, draudimui nepulčiau skambinti.

Prašyti pagalbos kelyje bijočiau

 

Klaipėdietė verslininkė Daina Bosas prisipažino, kad dar nė karto neteko patirti, ką reiškia važiuojant vienai pradurti padangą arba dar blogiau - patirti rimtą gedimą.

Gyvenime dar nėra to buvę kol kas. Bet jau dabar, kai paklausei, tai jaučiu, kad ir nutiks. Kai važiuoju viena, labai dažnai pagalvoju, neduok Dieve, kas nutiktų... Kartą esu užlėkusi ant aukšto bordiūro ir išsigandau, ar galėsiu važiuoti toliau. Bet, laimei, nieko nenutiko. Tada ir svarsčiau - o kas būtų, jeigu man būtų prakirtę padangą ar dar koks gedimas pasitaikytų? Atvirai pasakius, net nežinočiau, kur reikia kreiptis. Vyrui skambinčiau. Visus draudimus turiu, bet kam skambinti, tikrai nežinau.

Gal pasakysi, kur skambinti, kad žinočiau? - klausimu į klausimą atsakė Daina ir pridūrė, kad po gedimo tikrai nestovėtų ant kelio ir nestabdytų pravažiuojančių automobilių.

- Aš bijočiau, - paatviravo D. Bosas

Zvimbiu kaip bitė

 

Aktyvi visuomenininkė, ROTARY klubo "Aditė" narė Irena Greičiūnienė į klausimą, ar vairuoja automobilį, atsakė pakiliai ir linksmai: "Ir dar kaip! Kaip bitė zvimbiu."

I. Greičiūnienė tokių atvejų, kai vairuodama automobilį pateko į situaciją, kai toliau kelionės nebegalėjo tęsti, prisimena ne vieną ir ne du.

- Yra buvę. Esu ir padangą pradūrusi, esu užvažiavusi ant aukštesnio bortelio. Tokiu atveju elgiuosi pagal situaciją. Jeigu dar galiu pavažiuoti, važiuoju į savo Mokyklos gatvėje esantį folksvagenų saloną, kurio ištikima klientė esu jau seniai. Važiuoju pas juos, kad paremontuotų. O jeigu jau nebegaliu važiuoti, skambinu jų meistrui, pasakau bėdą, ir jie atvažiuoja ir mane išgelbsti.

Važiuojant už miesto ribų kol kas jokių gedimų nėra buvę. Jeigu įvyktų koks gedimas, aš tikrai žinau kam skambinti. Turiu įsivedusi visus reikalingus telefonus. Esu labai skrupulinga ir labai baikšti. Todėl esu pasiruošusi visiems gyvenimo atvejams.

Nebesuka galvos dėl gedimo

Draudimo bendrovių duomenimis, daugiausia skambučių sulaukiama iš vairuojančių dailiosios lyties atstovių. Jos dažniausiai kreipiasi dėl gedimų, kuriuos atvykę specialistai pataiso vietoje.

Moterys skambina dažniau nei vyrai ne tik dėl techninių žinių trūkumo, bet ir dėl saugumo. Jos pačios nepuola remontuoti gedimo, paskambina pagalbos kelyje tarnybai, o laukdamos ramiai dirba kompiuteriu.

Pagalbą kelyje teikiančių tarnybų darbuotojai pastebi, kad moterys, sugedus jų automobiliui, elgiasi racionaliai ir pasikliauja specialistų patarimais.

Draudikai atkreipė dėmesį, kad dažnai specialistų pagalbos kelyje prašo ir vairuojančios mamos su vaikais, ir vienos keliaujančios moterys.

Jei skambinanti klientė sutinka, techniniai specialistai pataria, ką ir kaip reikėtų atlikti, norint pašalinti smulkius gedimus. Jei gedimas sudėtingas, stengiamasi kuo skubiau atvykti į pagalbą.

Specialistai patarė, kad, leidžiantis į ilgesnę kelionę, reikia paruošti ne tik automobilį: apžiūrėti jo žibintus, padangas,patikrinti degalų ir langų skysčio kiekį.

Rekomenduojama pasirūpinti ir savimi - turėti vandens ar užkandžių, telefono kroviklį, atsarginę bateriją, kad nutrūkus kelionei patirtumėte kuo mažiau nemalonumų.

Draudimo specialistų teigimu, moterys daugiausiai skambina dėl smulkių gedimų, vyrai - dėl automobilių transportavimo jiems sugedus arba patyrus eismo įvykį.

Specialistai atvyksta į įvykio vietą

Tokiais atvejais transporto priemonė yra nugabenama į artimiausias dirbtuves, o vairuotojui draudimas kompensuoja kelionės išlaidas iki jo maršruto tikslo.

Smulkius gedimus atvykę specialistai paprastai sutaiso vietoje. Pradūrus padangą, automobilyje netyčia užtrenkus raktelius, nepaleidžiant automobilio variklio, pasibaigus kurui ar įvykus kitai bėdai kelyje, specialistai atvyksta į įvykio vietą ir išsprendžia problemą.

Pagalbos kelyje tarnybos iškvietimas ir jų darbas papildomai nieko nekainuoja, vairuotojas tik sumoka už pakeistą automobilio detalę, pristatytus degalus ar kitas panaudotas žaliavas.

Pagalbos kelyje kortelės turėtojai dėl kelionę sutrikdžiusių bėdų į specialistus gali kreiptis visą parą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder