Jakų sankryža jau ieško rangovo

Jakų sankryža jau ieško rangovo

Po kelių mėnesių, jei teismams nebus skundžiami konkurso rezultatai, Jakų sankryžoje turėtų užvirti antrojo etapo darbai - Lietuvos automobilių kelių direkcija jau paskelbė kelio rekonstrukcijos ir estakados Kaunas-Palanga, Palanga-Kaunas statybos konkursą.

Vokus su pasiūlymais numatoma atplėšti spalio pradžioje.

Pasak direkcijos Ryšių su visuomene skyriaus konsultanto Evaldo Tamariūno, tiksli darbų kaina ir terminai paaiškės tik po konkurso. Vis dėlto dar anksčiau buvo kalbama, kad sutartis su rangovais galėtų būti pasirašyta šių metų pabaigoje, o visos Jakų sankryžos rekonstrukcija baigtųsi iki 2012-ųjų žiemos.

Pagrindinis II etapo darbas - estakados Kaunas-Palanga, Palanga-Kaunas statyba. Tiesa, dalis jos iškilo jau I etapo metu, taigi darbai bus tęsiami toliau. Taip pat numatyta įrengti apšvietimą, triukšmą mažinančias sienutes, nutiesti 1,5 kilometro dviračių tako, rekonstruoti inžinerinius tinklus.

Daugiau darbų Jakų žiede neplanuojama. Tai, kas bus padaryta pirmojo ir antrojo sankryžos rekonstrukcijos etapų metu, turėtų užtikrinti greitą, patogų ir saugų važiavimą Klaipėdos ir Palangos kryptimis. Tačiau Lietuvos automobilių kelių direkcija yra minėjusi, jog estakados pralaidumas apskaičiuotas dabartiniam eismo intensyvumui, tad ateityje, jeigu transporto srautai augs, gali tekti planuoti papildomus darbus, dar labiau padidinsiančius eismo pralaidumą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder