Ištisinė linija uždavė klausimų

Ištisinė linija uždavė klausimų

Prieš keletą dienų klaipėdiečiai vairuotojai, įpratę važinėti Liepų gatve, buvo priversti atkreipti dėmesį į naujovę - kitokį gatvės ženklinimą linijomis ant asfalto. Kol kas ši naujovė atsirado tik vienoje atkarpoje - tarp Laikrodžių muziejaus ir sankryžos su J. Karoso gatve.

Visų pirma, arčiau savivaldybės pusės perkelta priešingų krypčių eismo juostas žyminti ašinė linija. Tačiau daugiausiai klausimų automobilininkams kilo dėl ištisinės linijos, nubrėžtos netoli pašto pusėje esančio kelkraščio.

"Nebeaišku, ką daryti - ar galima kirsti šią liniją ir statyti mašiną prie šaligatvio bortelio, ar ne? Linija ištisinė, tik ties įvažiavimo į pašto bei Laikrodžių muziejaus kiemelius vietomis ji yra punktyrinė", - "Vakarų ekspreso" klausė klaipėdietis Vilius, darbo reikalais turintis kasdien lankytis pašto pastate.

Kelių eismo taisyklės byloja, kad, be kita ko, siaura ištisinė linija žymi transporto priemonių stovėjimo vietų ribas, o šią liniją kirsti draudžiama, išskyrus tuos atvejus, kai ji žymi važiuojamosios dalies kraštą arba stovėjimo vietą. Kitaip sakant, Liepų gatvėje ją kirsti galima.

"Intencija buvo tokia - sutvarkyti stovėjimą kelkraštyje Liepų gatvėje. Iki šiol automobiliai čia buvo statomi bet kaip - vieni išilgai, kiti kampu, treti - apskritai statmenai važiuojamajai daliai. O naujoji linija tiesiog rodo ribą, už kurios automobilis nebegali būti išlindęs į važiuojamąją dalį.

Aiškumo turėtų suteikti ir atsirasiančios konkrečias vietas mašinoms statyti nurodančios linijos", - dienraščiui paaiškino Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro atstovas Gintaras Kučinskas.

Vytauto Paukštės, Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyr. specialisto, teigimu, ištisinė linija palei vieną pusę bus nubrėžta ne tik minėtoje vietoje, bet visoje atkarpoje tarp Herkaus Manto gatvės ir "Ararato" viešbučio.

"Ir nuo orų priklausys, ir nuo to, ar darbams netrukdys žmonių paliekami automobiliai. Žymėjimas turėtų būti baigtas iki vasaros galo", - teigė V. Paukštė.

Pasak jo, visoje naujai paženklintoje Liepų gatvės atkarpoje automobilius bus galima statyti išilgai gatvės, o ten, kur yra įvažos - kampu. Stovėjimo būdą, kaip jau minėta, nurodys brūkšniai.

Beje, netrukus Liepų gatvėje turėtų atsirasti dar viena naujiena - pėsčiųjų perėja ties sankryža su K. Donelaičio gatve.

"Anksčiau ji buvo, tačiau ne itin patogioje vietoje - gatvę kirtę žmonės atsiremdavo į automobilių stovėjimo vietas. O dabar perėja bus perkelta K. Donelaičio aikštės pusėn. Viduryje Liepų gatvės atsiras ir pėsčiųjų saugumo salelė", - sakė G. Kučinskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder