Imasi veiksmų prieš svetimų vairuotojų diskriminaciją Vokietijoje ir Jungtinėje Karalystėje

Imasi veiksmų prieš svetimų vairuotojų diskriminaciją Vokietijoje ir Jungtinėje Karalystėje

Šiandien Europos Komisija (EK) sugriežtino teisinius veiksmus prieš Vokietijoje ir Jungtinėje Karalystėje taikomą diskriminacinę kelių apmokestinimo tvarką, nes ji pažeidžia Europos Sąjungos (ES) bendrosios rinkos taisykles.

EK paprašė Vokietijos nepradėti taikyti tokios tvarkos, pagal kurią nuo kelių mokesčių de facto atleidžiami tik Vokietijoje įregistruotų keleivinių automobilių savininkai.

2015 m. birželio 8 d. Vokietija priėmė įstatymą, kuriuo įvedė naują kelių mokesčių sistemą automobiliams. Ji taip pat priėmė įstatymą, kuriuo kelių mokestis Vokietijoje registruotoms transporto priemonėms išskaičiuojamas iš metinio transporto priemonėms taikomo mokesčio. Tokiu būdu de facto taikoma išimtis tik Vokietijoje registruotiems automobiliams.

Komisijai didžiausią rūpestį kelia su registravimo šalimi susijusi netiesioginė diskriminacija. Ji kyla dėl kelių dalykų. Pirma, tik Vokietijos naudotojai nemokės kelių mokesčio, nes jis visas bus išskaičiuojamas iš transporto priemonėms taikomo mokesčio. Antra, trumpalaikių vinječių, kurias paprastai įsigyja užsieniečiai, kaina yra neproporcingai didelė.

Siekdama, kad Vokietijos teisinis reglamentavimas būtų suderintas su ES teise, pernai vasarą EK pradėjo prieš Vokietiją pažeidimo procedūrą - išsiuntė oficialų įspėjimą. Šiandien EK priimta pagrįsta nuomonė - tai antrasis pažeidimo nagrinėjimo procedūros etapas. Vokietija turi per du mėnesius pranešti komisijai apie priemones, kurių ėmėsi, kad visapusiškai laikytųsi savo įsipareigojimų pagal sutartis. Priešingu atveju komisija gali nuspręsti perduoti Vokietijos bylą ES Teisingumo Teismui.

Taip pat šiandien EK paprašė Jungtinės Karalystės daugiau informacijos apie 2014 m. balandį pradėtą taikyti vinječių sunkiasvorėms krovininėms transporto priemonėms sistemą. Komisijai susirūpinimą kelia tai, kad taip diskriminuojami ne vietos vežėjai. Šis prašymas išdėstytas oficialiame pranešime – tai pirmasis pažeidimo nagrinėjimo procedūros etapas. Jungtinė Karalystė turi per du mėnesius pateikti atsakymus į komisijos pateiktus argumentus. Jei atsakymas EK netenkins, ji gali Jungtinei Karalystei pateikti pagrįstą nuomonę. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder