"Hyundai" ir "Kia": 2015 metais pardavimai bus silpniausi per visą pastarąjį dešimtmetį

"Hyundai" ir "Kia": 2015 metais pardavimai bus silpniausi per visą pastarąjį dešimtmetį

Pietų Korėjos automobilių gamintojos "Hyundai Motor Co" bei "Kia Motors Corp" prognozuoja, kad šiais metais registruojamos jų pardavimų apimtys taps silpniausios per daugiau kaip dešimtmetį. Bendrovėms sunku konkuruoti su Japonijos transporto priemonių gamintojais, pasinaudojusiais nusilpusia savo nacionaline valiuta, praneša "Dow Jones".

Abi Pietų Korėjos įmonės, kartu laikomos penktąja pagal pardavimus pasaulyje įmonių sąjunga, penktadienį prognozavo, kad 2015-aisiais jų pardavimų apimtys visame pasaulyje kilstelės 2,5 proc. ir pasieks 8,2 mln. transporto priemonių. Tokios apimtys taptų žemiausiu dueto rodikliu nuo pat 2003-iųjų bei siektų vos pusę praėjusių metų augimo apimties - įmonių sąjunga buvo laikoma vienu iš sparčiausiai kylančių sektoriaus vienetų per pastaruosius metus.

"Manome, kad šiais metais sąlygos pablogės tiek vidaus, tiek ir užsienio rinkose, - naujametinėje savo kalboje darbuotojams sakė koncerno generalinis direktorius Čung Mongku (Chung Mong-koo). - Pasaulio ekonomikoje matome silpną augimą, o besivystančiose rinkose stiprėja politinė suirutė".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder