Gatves vaduoja sniego pūteklis

Gatves vaduoja sniego pūteklis

Kretingos gatvėse pasirodė rotorius arba sniego pūteklis, kuris sniegą nupučia kuo toliau nuo kelio. Jį kelininkai dažniausiai naudoja užmiestyje, tačiau ši mašina šią žiemą praverčia ir mieste

Kretingos gatvėse pasirodė rotorius arba sniego pūteklis, kuris sniegą nupučia kuo toliau nuo kelio. Jį kelininkai dažniausiai naudoja užmiestyje, tačiau ši mašina šią žiemą praverčia ir mieste.

Rotoriui važiuojant gatve sniegas patenka į sraigtinį veleną, sniegas susmulkinamas ir propeleriu išpučiamas į šonus.

"Rotorių dažniausiai naudojame užmiestyje, kad sniegas nesikauptų vien tik prie kelio. Čia nėra pavojaus, kad į šonus lekiantis sniegas išdauš stiklą, sugadins stovintį automobilį ar kliudys praeivį. Tačiau mieste, kur pastatai nuo kelio yra nutolę, mažai praeivių, šį įrenginį taip pat galima panaudoti. Nuvalėme Žemaitės alėją, Vilniaus gatvę, tiltus“, - pasakojo Kretingos kelių tarnybos viršininkas Artūras Meškys.

Pasak jo, neįprastai gilią žiemą, kelininkams teko susitaikyti su tokiomis gamtos sąlygomis.

"Sninga kas dvi dienas, žmonės dirba dviem pamainomis. Atrodo, kad su užduotimi susidorojame ir spėjame. Į kelius išvažiuoja 8 sunkvežimiai, kurie turi barstytuvus ir sniego verstuves, 6 greideriai ir 3 ratiniai traktoriai, kurie taip pat verčia sniegą“, - sakė A. Meškys.

Ši žiema kelininkams brangesnė, negu įprasta – vienos mašinos išvažiavimas valyti kelių kainuoja apie 3 tūkst. litų. Kadangi į kelius išvažiuoja 8 automobiliai, viena snieguota diena kainuoja 24 tūkst. litų.

"Pajūrio naujienos"

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder