Ekologiškus automobilius pastatyti Kauno gatvėse bus galima nemokamai

Ekologiškus automobilius pastatyti Kauno gatvėse bus galima nemokamai

Ketvirtadienį kaunietei elektromobilio savininkei Rūtai Bagdonavičienei įteiktas pirmasis nemokamo automobilio statymo leidimas. Jai išduotas leidimas galios iki kitų metų pabaigos.

Ekologiškomis idėjomis besidominti, JAV įsigytu, elektra varomu automobiliu važinėjanti moteris kreipėsi į savivaldybę su prašymu leisti statyti automobilį nemokamai.

"Apie elektromobilius kalbama vis daugiau. Kol visi tik kalba ir domisi, nutariau būti socialiai sąmoninga ir atsakinga, ir įsigijau elektra varomą automobilį "Chevrolet Volt". Tai - ne hibridas, bet tikras elektromobilis, kurį pakraunu namuose iš elektros tinklo", - sakė savininkė.

Toks elektromobilis puikiai tinka miesto sąlygomis, kai nereikia įveikti didelių atstumų. Vieno akumuliatoriaus įkrovimo mieste pakanka įveikti 50 km, o užmiestyje - iki 80 km atstumą.

Pasak miesto mero Andriaus Kupčinsko, Kaunas visada skatina ekologiškas, gerinančias miesto gyvenimo kokybę idėjas, todėl jau artimiausiame Tarybos posėdyje bus keičiama automobilių stovėjimo mieste tvarka, kuri leis visiems elektromobilių turėtojams statyti automobilius nemokamai.

Ateityje planuojama prie pagrindinio Kauno miesto savivaldybės pastato įrengti elektromobilių įkrovimo stotelę.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder