E raidė garantuoja rūpesčius

E raidė garantuoja rūpesčius

Prieš ketverius ar penkerius metus Lietuvoje savo transporto priemones registravusius vairuotojus erzina tuomet gauti nekokybiškai pagaminti valstybiniai numeriai. Jų simbolius dengianti plėvelė ir dažai nusilupa. [CITATA]

Nors numerių gamintojai tvirtina, kad tai buvo tik vienintelis atvejis, anot kai kurių vairuotojų, tokia pati bėda kartojasi net ir numerius pakeitus.

Ne vienas ir ne du

"Mašiną nusipirkau 2008-ųjų gruodį ir gavau numerius, prasidedančius E raide. Nebeatsimenu, kada jie pradėjo luptis, tačiau puikiai atsimenu, kaip po dvejų metų atliekant techninę apžiūrą prie defektų buvo įrašytas "neįskaitomas numeris" ir buvau priverstas jį iš naujo užsisakyti "Regitroje". Istorija pasikartojo ir pernai - tik tąkart pakeistą, bet ir vėl atsilaupiusį numerį iš anksto padailinau juodu markeriu", - sakė klaipėdietis Martynas.

Tuo metu palangiškė Rasa pasakojo, kad savo 2008-ųjų rugsėjį gautus automobilio numerius markeriu ryškina nuolat - po kiekvieno apsilankymo automobilių plovykloje.

Su greitai atsilaupančiais numeriais susidūrę automobilininkai savo patirtimi dalinasi interneto forumuose. Šie rašo savo numerius dažantys dažais, maskuojantys baltuojančias vietas juodu markeriu ar net lakuojantys juodu nagų laku. Kai kurie juokauja, kad gamybinis brokas gali išeiti į naudą - viršijant greitį, automatiniai greičio matuokliai esą nesugebės užfiksuoti tikrojo automobilio numerio.

Sutapimas ar ne, bet tiek dienraščiui nusiskundimus išsakiusių, tiek internete nuoskaudas liejančių vairuotojų automobilių numeriai prasideda raide E.

Šių metų pavasarį VĮ "Regitra" išplatino pranešimą, kad valstybinių numerių gamintoja UAB "Baltic Sign" informavo apie kai kuriose 2008-2009 m. išduotų ženklų serijose galinčius pasitaikyti nekokybiškus ženklus, nuo kurių paviršiaus nusilupa juos dengianti plėvelė.

Keli per mėnesį

"Regitros" Klaipėdos filialo viršininkas Saulius Budinas patvirtino, kad viena iš prieš keletą metų buvusių brokuotų valstybinių numerių serijų prasidėjo būtent E raide.

"Klaipėdoje besikreipiančių dėl šios serijos numerio pakeitimo nėra daug - vienas kitas per mėnesį", - aiškino S. Budinas.

Jo teigimu, apie atvejus, kad jau pakeisti numeriai vėl būtų nekokybiški, girdėti neteko.

Technine transporto priemonių apžiūra Klaipėdoje besirūpinančios UAB "Transkona" generalinis direktorius Paulius Pleskovas teigė, kad automobilių su numeriais, kurių simbolius sudėtinga įžiūrėti, pastebi tikrai ne vieną ir ne du.

"Aš ir pats turėjau tokius, irgi prasidėjo E raide, ir pats keičiau", - prisipažino P. Pleskovas.

Pokalbininko teigimu, vis dėlto toks valstybinių numerių defektas techninės apžiūros metu yra gana retas, dažniau pasitaiko mechaninių pažeidimų - numeriai būna sulankstyti ar skylėti.

P. Pleskovas pabrėžė, kad techniškai tvarkingų transporto priemonių ir valstybiniai numeriai turi būti tvarkingi, be jokių pažeidimų, visi simboliai turi būti aiškiai matomi, priešingu atveju fiksuojamas trūkumas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausiojo specialisto Albino Strumylos teigimu, valstybiniai transporto priemonės numeriai turi būti aiškiai matomi.

"Jei Kelių policijos pareigūnai pastebi automobilį su pažeistais numeriais, įspėja vairuotoją, nukreipia į "Regitrą" juos pasikeisti. Didesnių incidentų, kurie pasiektų vadovybę, nėra buvę, tai daugiau kasdienis įvykis", - aiškino specialistas.

Laukia savaitę

UAB "Baltic Sign" direktorius Vaidotas Jonas Skrickas sakė, kad įmonė ženklus gamina kokybiškai, o dėl minėtos numerių serijos, prasidedančios E raide, atsakomybė tenka šviesą atspindinčios plėvelės gamintojui koncernui "3M". V. J. Skricko tvirtinimu, tai buvo vienintelis toks atvejis.

"Regitra" skelbia, kad dėl gamybos broko besilaupančius numerius galima nemokamai pasikeisti UAB "Baltic Sign" arba "Regitros" padaliniuose.

S. Budino teigimu, norint pasikeisti pažeistus valstybinius transporto priemonių numerius, nebūtina važiuoti į "Regitros" filialą, paslaugą galima užsisakyti ir elektroniniu paštu, atvykti reikėtų tik jau atsiimant pagamintą valstybinio numerio ženklą.

Pasak pokalbininko, klaipėdiečiams naujų numerių laukti reiktų daugiausiai savaitę.

Informacija

Norintiems pasikeisti nekokybiškus numerius, galima iš anksto registruotis elektroniniu paštu [email protected]

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder