Duobės padaryta žala išnyko valdžios stalčiuose

Duobės padaryta žala išnyko valdžios stalčiuose

Miesto gatve važiavęs, į duobę asfalte įsmukęs ir taip automobilį apgadinęs klaipėdietis Jonas Klikna gali būti pirmasis, kuriam uostamiesčio savivaldybė kompensuos patirtą žalą. Tačiau merijos klerkai atsikalbinėja ir delsia nuostolių patyrusiam vyriškiui išsiųsti bet kokį atsakymą.

Į kelio dangoje atsivėrusią duobę įvažiavęs ir automobilį apgadinęs J. Klikna iki šiol negavo savivaldybės atsakymo, kaip sprendžiamas jo prašymas dėl kompensacijos. Vyriškis dar praėjusių metų pabaigoje kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją ir paprašė kompensuoti eismo įvykio metu patirtą žalą, tačiau atsakymo laukia jau ketvirtą mėnesį.

"Neturėdamas to atsakymo, aš net į teismą negaliu kreiptis. Pagal taisykles, valdininkai man privalėjo atsakyti per 20 dienų, tačiau ir per tris mėnesius nesugebėjo suraityti jokio popierėlio", - stebisi vyriškis.

J. Klikna papasakojo, kad praėjusių metų gruodžio 21 d., apie 11 valandą, važiuojant į miestą iš Kairių gatvės, užvažiavus ant tilto per geležinkelį, jo automobilis įsmuko į duobę. Vyriškio teigimu, toje vietoje buvo apgadinti iš viso trys automobiliai.

"Mes iškart išsikvietėme miesto televiziją. Operatorius viską nufilmavo, vakare per žinias parodė reportažą. O aš tą pačią dieną automobilį nuvežiau į dirbtuves. Man sutvarkė deformuotus ratlankius, pakeitė amortizatorių gumas. Už viską sumokėjau 274 litus. O kitiems automobiliams žala buvo padaryta kur kas didesnė. Atsiėmęs automobilį, gruodžio 23-iąją su visomis sąskaitomis bei prašymu kompensuoti nuostolius nuvykau į savivaldybę. Pateikiau dokumentus bei filmuotą medžiagą, ir iki šiol tebelaukiu atsakymo", - pasakojo J. Klikna.

Vyriškis tvirtino, kad toks mokesčių mokėtojų išlaikomų valdininkų abejingumas jį labai papiktino. Net jei būtų gavęs neigiamą atsakymą, J. Klikna nebūtų labai nusiminęs. Mat tuomet dar galėtų jį apskųsti teismui ir tokiu būdu išsireikalauti kompensacijos.

Tik šiuo incidentu susidomėjus "Vakarų ekspresui" paaiškėjo, kad J. Kliknos prašymas nenukištas į stalčių, o "tebėra sprendžiamas". Tiesa, formaliai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pavirtino, kad Taikos prospekto tęsinys ir tiltas per geležinkelį yra miesto gatvė.

"Esame gavę kelių piliečių skundus. Tačiau visus juos mes siunčiame į Teisės skyrių, tolesnę eigą jau kontroliuoja jie", - atsakomybės kratėsi L. Dūda.

Savo ruožtu Teisės skyriaus vedėja Gražina Eimantaitė dienraščiui paaiškino, kad iki šiol nė vienas klaipėdiečio prašymas kompensuoti patirtą žalą nebuvo patenkintas.

"Jono Kliknos atvejis gali būti pirmasis", - nenoriai pripažino teisininkė.

Savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės raštas, kuriuo nurodoma spręsti klausimą dėl žalos atlyginimo J. Kliknai tam pačiam L. Dūdai išsiųstas dar kovo 1 dieną. Sprendimą priimti turintis, tame pačiame pastato aukšte, kaip ir viršininkė, sėdintis valdininkas per keturias savaites nesugebėjo net piršto pakrutinti.

"Tuo metu buvau atostogose, todėl nežinau, kada buvo gautas raštas. Reikės man jį susirasti ir ieškoti kažkokio nors sprendimo. Tačiau negaliu pasakyti, kaip ta žala bus kompensuota. Nes nėra jokio mechanizmo. Juk po to kiekvienas, atsinešęs sąskaitas, ims įrodinėti, kad žalą patyrė važiuodamas gatve", - piktinosi L. Dūda.

Tačiau jis niekaip nesugebėjo paaiškinti, kodėl prašymą pateikusiam J. Kliknai nesugebėta iki šiol išsiųsti jokio atsakymo.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder