Automobilių gamintojai nerimauja dėl stiprinamos ES pasienio kontrolės

Automobilių gamintojai nerimauja dėl stiprinamos ES pasienio kontrolės

Automobilių pramonė jautriai reaguoja į bet kokį pasienio kontrolės Europoje sugriežtinimą, susijusį su pabėgėlių antplūdžiu regione, per Ženevoje vykstančią automobilių parodą pareiškė "Opel", "Ford Europe" ir "Daimler" vadovai, informuoja "Reuters".

Susitarimo dėl laisvo asmenų judėjimo Šengeno zonoje atšaukimo perspektyva, siekiant apriboti iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių į ją atvykstančių migrantų srautą, kelia susirūpinimą automobilių koncernų vadovams, nes kontrolės pasienyje sugriežtinimas gali neigiamai atsiliepti produkcijos tiekimui.

"Šengeno zonos išnykimas mums būtų siaubingas", - sakė Karlas Tomas Noimanas (Karl-Thomas Neumann).

Šengeno zona gyvuoja jau daugiau nei 30 metų. Sutartį 1985 m. birželio 14 d. pasirašė penkios Europos Bendrijų šalys mažame Liuksemburgo vyndarių miestelyje Šengene. Šengeno erdvę dabar sudaro 26 Europos šalys, 22 iš jų priklauso Europos Sąjungai. Sutarties tikslas buvo palaipsniui panaikinti pasienio kontrolę tarp pasirašiusių šalių.

Dalis Šengeno erdvės šalių, tarp jų ir Švedija bei Danija, jau įvedė sustiprintą kontrolę pasienyje iki gegužės mėnesio. Tokie sprendimai sukėlė susirūpinimą dėl galimo visos sistemos kracho. Pasak bendrovės "Ford" vadovo Bernhardo Mateso (Bernhard Mattes), bet kokie produkcijos judėjimo per sienas apribojimai gali smarkiai pakenkti automobilių gamybai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder