Atvėrė duris Paryžiaus autosalonas

Atvėrė duris Paryžiaus autosalonas

Automobilių parodos

Planuojama, kad 2006-ųjų metų "Nissan" modelių eilėje "Tone" pakeis "Almera". Teigiama, kad "Tone" pirkėjas - jauna šeima. Automobilio ratų bazė už "golfo" ilgesnė
vos 20 mm, tačiau bendras mašinos ilgis - 4 metrai

Paprastiems lankytojams duris spalio 25-ąją atvėręs tradicinis Paryžiaus autosalonas - automobilių paroda ("Mondial de L'Automobile) veiks iki spalio 10-osios.

Pirmosios dvi renginio, vykstančio Versalio parodų centre, dienos buvo skirtos specialistams bei žurnalistams, kurių čia buvo akredituota net 14 tūkstančių.

Salono stenduose - apie 60 naujų serijinių ir koncepcinių automobilių. Kaip ir visuomet Paryžiuje, didelio dėmesio sulaukia Prancūzijos kompanijų kūriniai. Salono "žvaigždėmis" galima vadinti "Peugeot 907", "Renault Modus" bei "Citroen C4" modelius.

Tiesa, ne menkesnio dėmesio sulaukė ir Vokietijos automobilių pramonės naujovės. Tarp jų - "Mercedes Benz" automobiliai (CLS 55 AMG, "Vision B Concept" ir "Vision R Grand Sport Tourer") ir BMW modeliai (1-osios serijos atstovas, taip pat sportinis M5 bei koncepcinis H2R), ir "Audi" mašinos (2006-ųjų metų modelių eilės "Audi A3" ir A4, 2007 metų Q7).

Iš trijų "Peugeot" kompanijos pristatomų koncepcinių modelių 907-asis yra įspūdingiausias. Dizaineriai išties nepagailėjo jėgų kurdami šios sportinio kupė išorę bei prabanga tviskantį vidų. Po 6 laipsnių sekvencinę pavarų dėžę turinčios mašinos antvožu - 500 AG 6 litrų V12 motoras

Savotiškoje kovoje dėl pirkėjų simpatijų tarp kompaktinės klasės automobilių susirėmė kiti du "vokiečiai" - "Volkswagen Golg GTI" ir naujoji "Opel Astra GTC".

Naujienas pateikė ir kitos Europos kompanijos - "Fiat" ("Stillo" modelis), "Volvo" (XC 90 V8), taip pat būsimuosius klientus medžiojantys japonai ("Honda" su FR-V modeliu, "Mazda" su "penktuku" bei "Mazdaspeed6", "Mitsubishi" su visureigiu "Outlander Turbo") ir korėjiečiai ("Kia" su "Sportage" visureigiu" ar "Hyundai" su "Sonata").

Sportinių mašinų klasėje taip pat yra į ką pažiūrėti - pradedant "Porsche Boxster" ir baigiant "Ferrari F430".

"Porsche Boxster" priekis, ypač lempos, atskleidžia jo giminystės ryšius su 911-uoju modeliu. Šis automobilis yra pirmasis rodsteris, komplektuojamas ne tik su galvą, bet ir krūtinės ląstą saugančiomis oro pagalvėmis. S versijos modelyje montuojamas galingesnis variklis (3,2 l darbo tūrio, 280 AG)

Kas dvejus metus vykstantis Paryžiaus autosalonas - seniausia pasaulio automobilių paroda. Pirmą kartą ji buvo surengta 1898 m. Prancūzijos automobilių klubo dėka. Joje apsilankė net 140 000 žmonių, demonstruoti 232 modeliai.

Šiais metais organizatoriai tikisi sulaukti pusantro milijono lankytojų (užpernai jų buvo 1 mln. 447 tūkst.). Bilietas į parodą kainuoja 10 eurų (vaikams iki 7 metų amžiaus įėjimas nemokamas). Parodos užimamas plotas - 180 000 kv. m.

Kristijonas BAUKYS

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder