"FIBA Europe" prezidentas: "Lietuva atliko fantastišką darbą"

"FIBA Europe" prezidentas: "Lietuva atliko fantastišką darbą"

Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio ("FIBA Europe") vadovai sekmadienį Kaune, "Žalgirio" arenoje, surengtoje spaudos konferencijoje negailėjo komplimentų Lietuvai už sėkmingai surengtą Europos vyrų krepšinio čempionatą ("Eurobasket 2011") ir pažymėjo, kad būsimų pirmenybių šeimininkams slovėnams teks gerokai paplušėti, norint išlaikyti aukštą organizacinį lygį.

"Per pastarąsias tris savaites pamatėme puikų Europos čempionatą - ne tik gražų krepšinį, bet ir gerą varžybų organizaciją. Lietuva atliko fantastišką darbą. Šią patirtį turime išsaugoti ateičiai. Norėtume tikėti, kad mūsų draugai iš Slovėnijos pasinaudos lietuvių patirtimi", - sakė "FIBA Europe" prezidentas Oulafuras Rabnsonas (Olafur Rafnsson).

"Neišgirdau nė vieno didesnio nusiskundimo dėl šio čempionato. Buvo tik mažų problemų, kurios neturėjo įtakos galutiniam rezultatui. Sėkmingas bendradarbiavimas su Lietuvos krepšinio federacija leido surengti tokio aukšto lygio turnyrą. Tikiuosi, kad 2013 metais su slovėnais surengsime dar geresnį čempionatą", - teigė "FIBA Europe"generalinis sekretorius Naras Zanolinas.

Jis taip pat pažymėjo, kad sprendimas padidinti čempionato dalyvių skaičių iki 24 buvo geras žingsnis. "Sulaukėme nemažai malonių siurprizų. Manau, kad mes išlaikysime tokią pat varžybų sistemą. Žinoma, čempionatas labai ilgas visiems - organizatoriams, žaidėjams, treneriams ir žurnalistams. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į du dalykus. Išaugo žaidimo lygis ir sumažėjo traumų, nes žaidėjams pakako laiko poilsiui", - sakė N. Zanolinas.

Europos vyrų krepšinio čempionatas Slovėnijoje vyks 2013 metų rugsėjo 4-22 dienomis. Jau aiškios aštuonios šių pirmenybių dalyvės. Tai Londono olimpinėse žaidynėse dalyvausiančios Ispanija, Prancūzija ir Didžioji Britanija, į olimpinės atrankos turnyrą iškopusios Rusija, Makedonija, Lietuva ir Graikija bei būsimų varžybų šeimininkė Slovėnija. Kitos 16 komandų paaiškės kitų metų vasarą po kvalifikacijos varžybų.

"Slovėnija didžiuojasi galėdama rengti 2013 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą. Mums tai nacionalinis įvykis. Šis renginys bus visos Slovėnijos, o ne vien šalies krepšinio federacijos projektas. Manau, kad per Europos čempionatą Lietuvoje pasisėmėme labai daug patirties. Dėkojame Lietuvos krepšinio federacijai. Pažadu, kad Europos čempionatas Slovėnijoje bus vienas geriausių, o galbūt net geriausias istorijoje", - pažymėjo Slovėnijos krepšinio federacijos prezidentas Romanas Volčičius.

"Eurobasket 2013" ambasadorių pareigos patikėtos legendiniams Slovėnijos krepšininkams - Peteriui Vilfanui ir Radoslavui Nesterovičiui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder