Mokytojai irgi mokosi

Mokytojai irgi mokosi

Tik emociškai stiprūs mokytojai gali sąmoningai rinktis tobulėjimo kryptis bei gebėti uždegti ir sudominti kitus. Juk profesijos prestižas kyla iš žmogaus.

Jei mokiniai matys mokytoją, kuris mėgaujasi savo darbu, kuris geba savo veiksmais, o ne nuomone parodyti, koks įdomus, kūrybingas ir prasmingas yra mokytojo darbas, tie, kurie turi pašaukimą, neabejotinai pasirinks mokytojo profesinį kelią, nes gyvenimas per trumpas, kad eikvotum jį darbui, kuris yra kančia.

Rugpjūčio pabaigoje Telšių vysk. Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijoje vyko asociacijos "Karjeros kodas" organizuotas seminaras-edukacinė stovykla pedagogams "Įkvėpk 3".

Čia savo noru susirinko įvairių dalykų pedagogai iš visos Lietuvos, kurie nori mokytis ir mokyti kitus su entuziazmu, energija ir šypsenomis.

Keturi lektoriai, tarp jų ir Klaipėdos "Gabijos" progimnazijos mokytoja Rima Norkienė, organizavo teorines ir praktines veiklas saviugdai.

Dvi dienas mokytojai bendraudami ir bendradarbiaudami gilinosi į savo vidinius resursus, nes, tik suprasdami save, gebėdami atpažinti savo emocijas bei tinkamai valdyti jas, galime suprasti kitus, tinkamai reaguoti, rasti kūrybiškus sprendimus. Ir svarbiausia - patikėti, kad galima kiekvienam jaunam žmogui padėti eiti asmeniniu tobulėjimo keliu.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder