Mokslininkai įvardijo 3 prieskonius, kurie mažina kraujospūdį ir blogojo cholesterolio kiekį kraujyje

(1)

Reguliarus prieskonių vartojimas mažina kraujospūdį ir padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį organizme.

Juodieji pipirai, imbieras ir cinamonas mažina cholesterolio kiekį ir kraujospūdį.

Tokią išvadą padarė Pakistano žemės ūkio universiteto Žmonių mitybos katedros mokslininkai.

Cinamonas

Sergantieji diabetu 40 dienų kasdien vartojo po 6 g cinamono.

Dėl to jų kasdienis "blogojo" (MTL) cholesterolio rodiklis gerokai sumažėjo ir pasiekė ilgalaikių rezultatų.

Imbieras

Tiriamųjų, kurie sirgo aukštu kraujospūdžiu, buvo paprašyta į savo mitybą įtraukti imbiero šaknį.

Mokslininkai padarė išvadą, kad vos 10 gramų produkto, vartojamo kasdien, natūraliai sumažina kraujospūdį.

Juodieji pipirai

Mokslininkai teigia, kad prieskonių sudėtyje yra piperino - vertingos medžiagos, stabdančios visus uždegiminius procesus organizme.

Tyrime nepateiktos dozės, tačiau rekomenduojama prieskonius įtraukti į kasdienę mitybą.

Tyrėjai priminė, kad sergant bet kokiomis lėtinėmis ligomis, prieš vartojant bet kokį vaistą ar naują maisto produktą reikėtų pasitarti su gydytoju.

Anksčiau britų mokslininkai viename Amerikos moksliniame leidinyje paskelbė medžiagą apie cinamono naudą diabetikams.

Jie nustatė, kad kasdien vartojant 3-6 g šio prieskonio sumažėja cukraus kiekis kraujyje.

Organizatorių nuotr.
 

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder