Gastroenterologai rekomenduoja šį patiekalą savo pacientams

Gastroenterologai konsultuoja įvairius pacientus, su įvairiausiomis ligomis.

Tačiau dažnai skrandžio ir žarnyno ligų gydytojai pastebi, jog pacientams trūksta vienos maistinės medžiagos - skaidulų.

Žinoma, jog mūsų svarbiosios žarnyno bakterijos gyvuoja dėl skaidulų.

Skaidulos praeina žarnyną nesuvirškintos, kol pasiekia storąjį žarnyną.

Čia ir "pamaitinamos" gerosios žarnyno bakterijos.

Atsidėkodamos žarnyno bakterijos gamina trumpųjų grandžių riebiąsias rūgštis, kurios yra itin svarbios optimaliai žarnyno veiklai palaikyti.

Šios riebiosios rūgštys stiprina imuninę sistemą, gerina virškinamojo trakto veiklą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir apsaugo nuo storosios žarnos vėžio.

Jos net gali pagerinti mūsų psichinę sveiktą.

Dėl šios priežasties, gastroenterologai rekomenduoja įtraukti skaidulų turintį maistą į dienos racioną.

Kodėl gastroenterologai rekomenduoja avižinius dribsnius?

Kaip ir kiti sveikatos ekspertai, gydytojai yra avižų fanai.

Avižos turi daug prebiotiko beta gliukano , kuris gali sustiprinti imuninę sistemą.

Nesaldinkite savo avižinės košės, pasirinkite ją patiekti su tokiu žarnynui draugišku maistu, kaip mėlynės, braškės, persikai bei riešutai.

Jei norite košę pagardinti, patiekite ją su cinamonu, imbieru bei ciberžole.

Šie prieskoniai pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis. Cinamonas padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Imbieras mažina virškinamojo trakto simptomus ir gydo žarnyną.

Ciberžolė turi kurkumino, kuris turi gydomųjų, protekcinių ir priešvėžinių savybių.

Kita rekomendacija - žalieji kokteiliai

Kitas gydytojų rekomenduojamas patiekalas - žalieji kokteiliai.

Tai yra puikūs būdas į dienos racioną įtraukti daugiau daržovių bei vaisių.

Vienas svarbiausių faktorių, nulemiančių žarnyno sveikatą - maisto įvairiapusiškumas.

Pagaminkite žaliąjį kokteilį su bananu, žaliosiomis lapinėmis daržovėmis, šaldytomis uogomis.

Taip pat galite kokteilį dar labiau praturtinti chia, kanapių sėklomis, linų sėmenimis, riešutais.

Ko nevalgyti?

Rekomenduojama vengti maisto, kuris skatina augti uždegimines, blogąsias žarnyno bakterijas.

Todėl venkite sočiųjų riebalų rūgščių, rafinuoto cukraus, dirbtinių saldiklių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder