Vištienos Rigatoni - nuostabusis itališkas receptas

Tai itališkas-amerikietiškas hibridinis patiekalas, kilęs iš „mažesniųjų“ Italijos dalių centriniame ir šiauriniame Niujorke. XX amžiaus pradžioje mažuose „Rust Belt“ miestuose, tokiuose kaip Utica ir Roma, apsigyveno didelė imigrantų banga, kurie savo namuose ir restoranuose kūrė naujoviškas pažįstamų patiekalų, tokių kaip vištienos rigatoni, Utikos žalumynai ir pomidorų pyragas, versijas.

Recepto informacija

•Bendras laikas: 1 valanda

•Išeiga: 4–6 porcijos

Ingredientai:

•680 g vištienos krūtinėlių be odos ir kaulų (2–3) arba vištienos filė

•druska, šviežiai malti pipirai

•4 valgomieji šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus

•450 g mini saldžiųjų pipirų, supjaustytų 1,2 cm storio žiedais

•1 vidutinis svogūnas, smulkiai supjaustytas

•6 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos

•1 puodelis nusausintų pjaustytų aštrių vyšninių pipirų, plius ¼ puodelio sūrymo

•¼ puodelio pomidorų pastos

•¾ puodelio riebios grietinėlės

•340 g rigatoni arba kitų vamzdelinių makaronų

•85 g parmezano, smulkiai tarkuoto (apie 1½ puodelio)

•Baziliko lapeliai (patiekimui; neprivaloma)

Paruošimas

1 žingsnis

Jei naudojate vištienos krūtinėles, laikydami peilį lygiagrečiai pjaustymo lentai ir dirbdami po vieną, išilgai perpjaukite 680 g vištienos krūtinėlių be odos ir kaulų (2–3), pradėdami nuo ilgosios pusės, kad gautumėte 4–6 tolygiai storio pjausnius (jie turėtų būti ⅓ colio storio ar plonesni). Gausiai pagardinkite abi puses druska ir šviežiai maltais pipirais.

Jei naudojate parduotuvėje pirktus pjausnius, gausiai pagardinkite 680 g vištienos pjausnių abi puses košerine druska ir šviežiai maltais pipirais.

2 žingsnis

Didelėje aukštais kraštais keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus. Jei reikia, kepkite pjausnius partijomis, apversdami pusiaukelėje, kol gražiai paruduos ir iškeps, 12–16 minučių. Perkelkite į didelę lėkštę.

3 žingsnis

Toje pačioje keptuvėje kepkite 1 valgomąjį šaukštą ypač tyro alyvuogių aliejaus ir 450 g mini saldžiųjų pipirų, supjaustytų 1,2 cm storio žiedais, retkarčiais maišydami, kol pipirai suminkštės ir vietomis apskrus, 5–7 minutes. (Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą vandens, kad atplėštumėte dugną, jei rudos dalelės pradeda degti.) Perkelkite saldžiuosius pipirus į lėkštę su vištiena.

4 žingsnis

Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite 1 vidutinį svogūną, smulkiai supjaustytą, ir likusį 1 valgomąjį šaukštą ypač tyro alyvuogių aliejaus, dažnai maišydami ir prireikus įpildami vandens, kad nepridegtų, kol svogūnas suminkštės ir pradės ruduoti kraštuose, 8–10 minučių.

Įdėkite 6 smulkiai supjaustytas česnako skilteles, 1 puodelį nusausintų pjaustytų aštrių vyšninių pipirų ir ¼ puodelio pomidorų pastos, kepkite, dažnai maišydami, kol pasta pradės lipti prie keptuvės dugno ir taps tamsiai bordo spalvos, 6–8 minutes. Įpilkite ¾ puodelio riebios grietinėlės ir tiesiog išmaišykite.

5 žingsnis

Tuo tarpu dideliame puode su verdančiu stipriai pasūdytu vandeniu virkite 340 g rigatoni ar kitų vamzdelinių makaronų, retkarčiais maišydami, kol bus labai al dente, 1–2 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Nusausinkite, pasilikdami 2 puodelius makaronų virimo skysčio.

6 žingsnis

Į padažą sudėkite makaronus, ½ puodelio makaronų virimo skysčio, 85 g smulkiai tarkuoto parmezano (apie 1½ puodelio) ir ¼ puodelio aštrių vyšninių pipirų sūrymo ir virkite, maišydami ir po truputį pildami daugiau makaronų virimo skysčio, kol sūris ištirps ir susidarys blizgus padažas, pagardinkite druska ir pipirais.

7 žingsnis

Supjaustykite atidėtą vištieną įstrižai 5 cm ilgio juostelėmis ir sudėkite į padažą kartu su atidėtais saldžiaisiais pipirais; išmaišykite, kad pasidengtų. Padalinkite vištienos rigatoni į negilius dubenėlius ir, jei norite, papuoškite baziliko lapeliais.

Šaltinis: www.bonappetit.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder