Puikūs pusryčiai: kaip pasigaminti obuolių blynelius su kefyru

(1)

Blyneliai su obuoliais ir kefyro būna purūs ir skanūs. Jie padės skaniai pradėti naują dieną.

Kefyro paplotėlius neįtikėtinai paprasta paruošti ir juos galima lengvai papildyti gardžiais įdarais. Tam puikiai tinka obuoliai.

Kad šios bulvytės būtų tokios, kokios turėtų būti, rinkitės kuo šviežesnį kefyrą. Ir išimkite jį iš šaldytuvo iš anksto.

Miltus reikėtų persijoti, kad blynai gautųsi purūs. Nedėkite per daug cukraus, antraip blyneliai sudegs.

Raugą galima pakeisti kepimo soda, tačiau nepamirškite jo gesinti actu arba citrinos sultimis.

Obuolių paplotėliai su kefyru

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušiniai - 2 vnt;
  • kefyro - 250 ml;
  • cukraus - 100 g;
  • miltai - 1 puodelis;
  • kieti obuoliai - 2 vnt;
  • žiupsnelis druskos;
  • raugo - 1 šaukštelis;
  • rafinuoto augalinio aliejaus (kepimui).
  1. Obuolius nulupkite, išskobkite, supjaustykite plonais griežinėliais, apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite kepti.
  2. Kiaušinius su žiupsneliu druskos ir dviem šaukštais cukraus išplakite iki smulkių baltų putų. Supilkite kefyrą.
  3. Į šį mišinį persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius ir viską maišykite, kol gausite tirštą tešlą.
  4. Palikite pastovėti 10-15 minučių.
  5. Kepkite ant įkaitintos keptuvės, nedideliame kiekyje augalinio aliejaus.
  6. Šaukštu semkite tešlą ir pilkite ją į keptuvę.
  7. Tada ant tešlos išdėliokite 2-3 obuolių skilteles, o ant paties obuolio saldumo dėlei užberkite šiek tiek cukraus.
  8. Įdarą uždenkite šiek tiek mažesniu nei pirmasis tešlos sluoksniu ir apverskite paplotėlius mentele.

Skanaus!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder