Pabodo įprastas karbonadas? Vos su 1 nauju priedu jis bus toks traškus, kad neatsispirs niekas

Minkštutėlis viduje, o iš išorės maloniai traškus – toks karbonadas yra siekiamybė ne vienam.

 

Šis sotus patiekalas yra pigios ir greitai paruošiamos vakarienės klasika, tačiau pasinaudojus keliomis gudrybėmis visiems įprastas karbonadas gali gerokai nustebinti ir net įtikti sveiko gyvenimo būdo šalininkams.

„Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi naudingu ir mažiau girdėtu patarimu – vietoj džiūvėsėlių panaudokite riešutus. Riešutai – tai nebrangus, ilgai stovintis namuose ingredientas, kuris gali daug ką pakeisti.

Naujas receptas karbonadui – ruoškite jį orkaitėje su riešutais

Riešutai pravers ne tik pusryčių košei, kepiniams ar greitam užkandžiui, bet net ir pagrindinius karštuosius patiekalus gali pakylėti į naują lygį.

„Tikriausiai jau ne vienas yra išbandęs žuvį, padengtą riešutų plutele. Taip iškepta ji būna traški lyg gruzdinta, tačiau iš tiesų neprisigėrusi riebalų. Nuo graikinių iki makadamijos riešutų, pistacijų ir migdolų – naudoti galima mėgstamus riešutus, tikrai neprašausite.

Čia ir daug erdvės eksperimentams – jeigu norite daugiau traškumo, galite riešutus maišyti su sezamo sėklomis. Norintiems saldesnio gaivumo, skanu juos derinti su medaus ir citrinų glajumi.

Verta išnaudoti ir šviežias prieskonines žoleles, kurių pavasarį norisi vis daugiau – tiesiog įmaišykite jų į sutrupintus riešutus, kuriais padengsite žuvį“, – idėjomis dalijasi G. Urbonavičiūtė.

Mažiau populiari, bet ne ką mažiau skani mintis – riešutais gardinti ir kiaulieną. Klasikiniam karbonadui naudojami miltai, kiaušinis ir džiūvėsėliai. Tačiau toks patiekalas nėra laikoma sveikiausiu, nes džiūvėsėliai sugeria daug riebalų.

Todėl verta šiek tiek pakeisti sudėtį – pridėjus smulkintų riešutų, šviežios kiaulienos karbonadai įgaus gurmaniškesnį skonį ir išskirtinį traškumą.

Riešutais padengtą karbonadą tuomet galima kepti ir keptuvėje, tačiau kulinarijos technologė kviečia išbandyti orkaitę. Taip iškepti juos bus galima visai be riebalų, o ir nereikės rymoti prie karštos keptuvės ruošiant vakarienę visai šeimai.

Reikės: 4 kiaulienos karbonadų, 200 g graikinių riešutų, 30 g miltų, 2 šaukštų garstyčių, 2 šaukštų majonezo (jeigu nenorite – tiesiog naudokite daugiau garstyčių), 2 šviežio čiobrelio šakelių, druskos, šviežiai maltų pipirų.

Gaminame:

  1. Karbonadus nuplaukite, išmuškite mėsos plaktuku (nebūtina, tačiau išmušti jie iškeps greičiau), pabarstykite druska, pipirais ir atidėkite.
  2. Riešutus gerai sutrinkite – galite naudoti prieskonių trintuvą, elektrinį smulkintuvą arba sudėti į maišelį ir gerai susmulkinti kočėlu.
  3. Dubenyje sumaišykite graikinius riešutus ir miltus. Sudėkite čiobrelių lapelius, išmaišykite ir supilkite į didelę lėkštę.
  4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą (jei naudojate) ir garstyčias. Juo aptepkite karbonadus ir gerai prispauskite mėsą į graikinių riešutų ir miltų mišinį iš abiejų pusių. Žiūrėkite, kad visas karbonadas būtų pasidengęs mišiniu.
  5. Kepkite graikiniais riešutais apvoliotus karbonadus keptuvėje arba iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Joje karbonadai iškeps maždaug per 25 minutes.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder