Lengvi brokolių makaronai

Vaikams patiks šis sveikesnis pesto ir makaronų patiekalas, o brokoliai padidins jų daržovių suvartojimą. Pagaminti užtrunka vos 20 minučių ir jis turi mažai kalorijų.

Ingredientai:

1 galva brokolių, susmulkintų žiedynais

1 česnako skiltelė, nenulupta

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

250 g makaronų lukštų

½ mažos pakelio petražolių

½ mažos pakuotės baziliko

30 g skrudintų kedro riešutų

½ citrinos, nuluptos žievelės ir išspaustos sultys

30 g parmezano (arba vegetariškos alternatyvos) ir papildomai patiekiant

Paruošimas:

1 ŽINGSNIS

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Brokolius ir česnakus sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 10-12 min., kol suminkštės.

2 ŽINGSNIS

Sudėkite makaronų lukštus į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu. Virkite pagal pakuotės instrukcijas ir nusausinkite. Supilkite petražoles, bazilikus, pušies riešutus, citrinos sultis ir parmezaną į maišytuvą.

Kai brokoliai iškeps, atidėkite keletą mažesnių gabalėlių. Išspauskite česnaką nuo odelės, suberkite į trintuvą kartu su likusiais brokoliais, sutrinkite iki pesto ir gerai pagardinkite.

3 ŽINGSNIS

Sumaišykite makaronus su pesto. Įdėkite brokolių žiedynus, padalinkite į du dubenėlius ir, jei norite, užberkite šiek tiek papildomo parmezano, citrinos žievelės ir maltų juodųjų pipirų.

Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder