Ingredientai:
2 dideli kiaušiniai
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako (smulkiai supjaustytos)
1 šaukštas šviežiai tarkuoto imbiero
4 puodeliai vištienos sultinio (sumažinto druskos kiekio)
120 g šiitake grybų
1 šaukštas sojos padažo (sumažinto druskos kiekio)
3 pakuotės Yaki-Soba (šaldytos, padažo pakeliai nenaudojami)*
3 puodeliai mažų špinatų
8 griežinėliai Narutomaki (nebūtina)*
1 morka (tarkuota)
2 svogūnų laiškai (smulkiai supjaustyti)
Gaminimo eiga
Kiaušinių virimas:
Kiaušinius sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu (1 cm virš kiaušinių). Virkite 1 minutę, uždengkite ir nuimkite nuo ugnies. Palikite 8–10 minučių, nusausinkite ir atvėsinkite, tada perpjaukite pusiau.
Padas:
Įkaitinkite aliejų dideliame puode.
Pridėkite česnaką ir imbierą, kepinkite 1–2 minutes, kol patamsės.
Supilkite sultinį, sudėkite grybus, sojos padažą ir 3 puodelius vandens.
Virkite 10 minučių, kol grybai suminkštės.
Makaronai ir daržovės:
Įmaišykite Yaki-Soba makaronus ir virkite 2–3 minutes, kol išvirs.
Sudėkite špinatus, Narutomaki, morkas ir svogūnų laiškus.
Virkite dar 2 minutes, kol špinatai šiek tiek suminkštės.
Patiekimas:
Dalinkite į lėkštes, papuoškite pusiau perpjautais kiaušiniais ir karštą patiekite.
Pastaba:
Yaki-Soba makaronus galima pakeisti kitais kviečiais pagamintais makaronais.
Narutomaki (žuvies gaminys) – nebūtinas, bet suteikia autentiškumo.
Skanaus!
Šaltinis: www.damndelicious.net

Rašyti komentarą