Ingredientai:
Mėsos įdarui:
680 g maltos jautienos (galima keisti į vištieną arba kiaulieną)
Juodieji pipirai pagal skonį
4 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
1 valgomasis šaukštas šviežiai tarkuoto imbiero (arba 60 ml cukruoto imbiero, smulkinto)
120 ml sojų padažo
2–3 valg. šaukštai gochujang (korėjietiško aitriųjų pipirų padažo)
2–3 valg. šaukštai klevų sirupo arba medaus
320 g išvirtų ryžių
Priedams:
60 ml smulkintų svogūnų laiškų
2 saujos kapotos kalendros
120 ml kubeliais pjaustyto mango (nebūtina)
1 saldžioji paprika, plonai supjaustyta (nebūtina)
1 vidutinis avokadas, supjaustytas kubeliais
2 valg. šaukštai sezamo sėklų
8–10 kvietinių tortilijų (pašildytų)
Čili aliejus – patiekimui
Sriracha padažas:
80 g kreminio sūrio (šiek tiek pašildyto)
3 valg. šaukštai majonezo
1–2 valg. šaukštai sriracha padažo
2 arbat. šaukšteliai tamari arba sojų padažo
Gaminimo eiga
1. Kepkite mėsą:
Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros apkepk maltą jautieną su juodaisiais pipirais, ją nuolat maišydamas ir susmulkindamas, kol apskrus (apie 5 min.). Įmaišyk česnaką ir imbierą, pakepk dar minutę. Tuomet įpilk tamari, gochujang bei klevų sirupą ar medų. Troškink 3–5 minutes, kol padažas apsigaubs mėsą. Nukelk nuo ugnies.
2. Formuokite suktinukus:
Pašildyk po vieną tortiliją (mikrobangėje apie 15 sekundžių). Ant jos dėk mėsos, ryžių, kalendros, svogūnų laiškų, avokado, mango ir/arba paprikos. Apibarstyk sezamo sėklomis, jei nori. Užlenk kraštus ir suvyniok kaip buritą. Pakartokite su likusiais ingredientais.
3. Padažas:
Sumaišyk visus sriracha padažo ingredientus dubenėlyje iki vientisos masės.
4. Patiekimas:
Patiek šiltus suktinukus su sriracha majonezu, čili aliejumi ir, jei nori, šviežiomis laimo skiltelėmis.
Kiti patarimai:
Vegetariškas variantas: vietoj mėsos naudok keptas pupeles arba tofu.
Ryžiai: tinka bet kokie birūs virti ryžiai (gerai tinka jazminų ar basmati).
Šaltinis: www.halfbakedharvest.com

Rašyti komentarą