Sveikatos specialistas įvardijo 5 maisto produktus, kurie klaidingai laikomi sveikais

(1)

Kai kurie maisto produktai gali padaryti daugiau žalos nei naudos.

Apie sveiką mitybą sklando daugybė mitų, kurie neturi nieko bendra su tikrove. Kalifornijoje gyvenanti gydytoja Mijin Brown, kuri veda populiarų tinklaraštį TikTok, papasakojo apie penkis maisto produktus, kurie klaidingai laikomi sveikais.

Vaisiai ir vaisių sultys

Pasak daktaro M. Browno, vaisiai ir ypač vaisių sultys kelia "akivaizdų" pavojų sveikatai, susijusį su "atsparumu insulinui".

Kai kuriose vaisių sultyse yra tiek pat cukraus, kiek skardinėje gazuoto gėrimo. Be to, sultyse nėra skaidulų, kurių yra pačiuose vaisiuose.

Tačiau "gamtos saldainiai", t. y. vaisiai, taip pat nėra visiškai saugus pasirinkimas.

"Vaisiai šiandien, net daržovės šiandien yra visai kitokie, nei buvo gamtoje seniai. Dauguma jų buvo mažos, skaidulingos ir nelabai saldžios, tačiau šiandieniniai vaisiai yra pašėlę.

Jie buvo sukurti tokie, kad būtų didesni, saldesni ir mažiau skaidulingi, o tai turi įtakos cukraus kiekiui kraujyje", - perspėja sveikatos specialistė.

Avižų pienas

Šis produktas gali būti mažai pažįstamas paprastam žmogui, tačiau tarp veganų jis labai populiarus kaip natūralaus karvės pieno pakaitalas.

Dr. Brown pažymi, kad šiame produkte yra daug angliavandenių ir cukraus, jau nekalbant apie avižų piene esančius konservantus, emulsiklius ir tirštiklius.

Avižiniai dribsniai

Avižiniuose dribsniuose yra sveikų skaidulinių medžiagų, tačiau juose taip pat gausu angliavandenių. Pasak daktaro Browno, dėl to jos yra "prieštaringos", ypač diabetikams, kuriems reikia riboti angliavandenių suvartojimą.

Kai kurios avižinių dribsnių rūšys, ypač su pridėtiniu cukrumi, nėra tinkamos žmonėms, kurie stebi cukraus kiekį kraujyje.

Nors avižiniai dribsniai yra puikus skaidulinių medžiagų šaltinis, daktaras Brownas rekomenduoja vengti aromatizuotų avižinių dribsnių rūšių.

Ryžių pyragėliai

Šie užkandžiai patrauklūs tuo, kad yra mažai kaloringi, tačiau juose nėra skaidulinių medžiagų ir daug angliavandenių.

Jais sunku pasisotinti, nebent valgytumėte juos su kokiu nors sotu užtepu, o tai paneigia jų "dietinumą".

Ji taip pat pasiūlė keletą pakaitalų - migdolų ar kokosų pieną be cukraus, neskaldytus vaisius vietoj sulčių, paprastą kokosų jogurtą vietoj avižinių dribsnių arba ryžių pyragėlius pakeisti salierų lazdelėmis.

"Noriu atkreipti žmonių dėmesį į tam tikrų "sveikų" maisto produktų poveikį medžiagų apykaitos sveikatai. Vis dar galite juos valgyti, bet būkite atsargūs", - rašė ji.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder