Mitybos specialistas įvardija 18 sveikatai itin svarbių maisto produktų

Jų reikėtų įtraukti į racioną, jei jūsų mityboje trūksta baltymų.

Baltymai yra labai svarbi sveikos mitybos dalis dėl daugybės priežasčių, ir jei nerimaujate, kad jų negaunate pakankamai, turėtumėte iš naujo apsvarstyti savo mitybą.

Medicinos mokslų daktarė Alyssa Wilson, registruota ir licencijuota mitybos specialistė, paaiškino, kodėl baltymai tokie svarbūs, ir išvardijo maisto produktus, kuriuose jų daug, rašo purewow.com.

Pasak ekspertės, baltymai yra sudaryti iš aminorūgščių ir visų pirma yra mūsų raumenų, audinių, fermentų, kraujo ir kitų medžiagų "statybiniai blokai".

Daug baltymų turintys maisto produktai

Jei jūsų racione trūksta baltymų, štai kokie maisto produktai, pasak mitybos specialisto, turėtų būti įtraukti į jūsų racioną:

  •     Kiaušiniai
  •     Malta jautiena
  •     Vištienos krūtinėlė
  •     Lašiša
  •     Varškės sūris
  •     Tofu
  •     Aviena
  •     Chia sėklos
  •     Kanapių sėklos
  •     Graikiškas jogurtas
  •     Migdolai
  •     Pienas
  •     Išrūgų baltymų milteliai
  •     Žemės riešutų sviestas
  •     Juodosios pupelės
  •     Kvinoja
  •     Kiauliena
  •     Lęšiai

Kalbėdamas apie baltymų svarbą, gydytojas pabrėžė, kad jie padeda palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje, skatina medžiagų apykaitą, palaiko darbingumą, padeda detoksikuoti organizmą ir praneša smegenims, kada esame sotūs.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder