Mirtinos ligos grėsmė: kodėl žali kiaušiniai yra pavojingi

Mokslininkų teigimu, žalių kiaušinių baltymai blogai virškinami.

Nors kiaušinių trynio nauda įrodyta, kiaušinių nereikėtų vartoti žalių.

Žaliuose kiaušiniuose gali būti salmonelių bakterijų, kurios gali sukelti sunkią ligą, vadinamą salmonelioze, rašoma svetainėje FoodSafety.gov.

Šios bakterijos ypač daug gyvena naminių paukščių žarnyne ir gali patekti į kiaušinių vidų, kol dar nesusiformavo lukštas, perspėja JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC).

Pasak CDC, salmonelės taip pat gali patekti ant kiaušinio po to, kai jis padedamas. Agentūra pridūrė, kad salmonelėmis kasmet užsikrečia daugiau kaip 1,3 mln. žmonių, dėl kurių miršta daugiau kaip 400 žmonių.

Salmoneliozės simptomai:

  • vėmimas;
  • viduriavimas;
  • pilvo spazmai;
  • aukštas karščiavimas.

Ekspertai pažymėjo, kad ši liga didžiausią pavojų kelia žmonėms, kurių imuninė sistema nusilpusi, vyresniems nei 65 metų asmenims, taip pat jaunesniems nei 5 metų vaikams.

Kodėl nereikėtų valgyti žalių kiaušinių - kitos priežastys

Žurnale "The Journal of Nutrition" buvo paskelbtas tyrimas, kuriame teigiama, kad žmogus iš žalių kiaušinių pasisavina tik 50 % baltymų, o iš virtų - 90 %.

Kaip kiaušiniai gali pakenkti organizmui

Gydytoja trichologė Priti Mahir teigė, kad valgant per daug kiaušinių gali slinkti plaukai.

Faktas tas, kad kiaušiniuose yra vitamino A, o būtent dėl jo pertekliaus gali kilti problemų su plaukais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder