Karštas šokoladas – geros nuotaikos receptas

Karštas šokoladas gelbsti ne tik sušalus. Būna, kad net saulėtą dieną nėra nuotaikos. Gurkšnodami gardų gėrimą pamažu pradėsite jausti, kad gyvenimas gerėja… Nedvejokite ir išbandykite originalius karšto šokolado receptus!

Archyvų nuotr.

Karštas baltasis šokoladas

120 g baltojo šokolado

400 ml pieno

Pusė šaukštelio cinamono

Malto muskato pagal skonį

Šaukštas kukurūzų krakmolo

Gaminimas. Pieną užvirinti (apie 120 ml atidėti), sudėti laužytą šokoladą ir lėtai kaitinti, kol ištirps. Likusiame piene ištirpinti krakmolą. Į karštą pieną su šokoladu suberti cinamoną ir muskatą, plona srovele nuolat maišant, kol sutirštės, supilti pieną su krakmolu. Nukelti nuo kaitros ir supilti į puodelius.

2 porcijos

100 ml 150 kcal

Ruošti 15 min.

Paryžietiškas

Archyvų nuotr.

70 g juodojo šokolado (70 % kakavos)

160 ml pieno

Šaukštas rudojo cukraus

Gaminimas. Į šildomą pieną suberti smulkintą šokoladą. Kaitinti, kol šokoladas ištirps. Suberti cukrų ir dar šiek tiek pakaitinti, bet neužvirinti. Supilti į puodelius.

2 porcijos

100 ml 274 kcal

Ruošti 10 min.

Su cinamonu ir paprikomis

Archyvų nuotr.

100 g juodojo šokolado

400 ml pieno

Cinamono lazdelė

15 g vanilinio cukraus

Maltos aitriosios paprikos pagal skonį

Gaminimas. Pieną pašildyti, bet neužvirinti. Įdėti cinamono lazdelę, laužytą šokoladą, suberti vanilinį cukrų. Maišant kaitinti, kol ištirps. Išimti cinamoną ir gėrimą supilti į puodelius. Įberti maltos aitriosios paprikos.

2 porcijos

100 ml 114 kcal

Ruošti 10 min.

Su amerikietiškais zefyrais

Archyvų nuotr.

200 g juodojo šokolado

140 ml pieno

200 ml riebios grietinėlės

Cinamono pagal skonį

20 g mažų zefyriukų

Gaminimas. Grietinėlę gerokai pakaitinti, bet neužvirinti. Supilti ant laužyto šokolado ir gerai išmaišyti silikonine mentele. Maišyti apie 7 min. Pagardinti cinamonu, supilti karštą pieną ir išmaišyti. Patiekti uždėjus zefyriukų.

2 porcijos

100 ml 232 kcal

Ruošti 15 min.

Mėtinis

Archyvų nuotr.

100 g juodojo šokolado

500 ml pieno

5 šakelės mėtų

Gaminimas. Pieną su mėtų lapais virti apie 3 min. Išimti mėtas (jei reikia, perkošti), sudėti laužytą šokoladą ir maišant kaitinti, kol visiškai ištirps. Supilti į puodelius.

2 porcijos

100 ml 236 kcal

Ruošti 15 min.

„Raudonasis aksomas“

Archyvų nuotr.

100 g burokėlio

300 ml pieno

100 ml 20 % grietinėlės

50 g juodojo šokolado

3 šaukšteliai rudojo cukraus

5 g vanilinio cukraus

Gaminimas. Burokėlį nuskusti, sutarkuoti. Pieną sumaišyti su grietinėle, sudėti tarkuotą burokėlį, suberti vanilinį cukrų. Lėtai kaitinti apie 8 min., neužvirinti. Perkošti per sietelį. 100 ml pieno atidėti. Šokoladą sulaužyti, sudėti į didžiąją dalį pieno mišinio ir maišant kaitint, kol ištirps. Gėrimą supilti į puodelius. Likusį pieną išplakti iki putų ir supilti į karštą šokoladą.

2 porcijos

100 ml 259 kcal

Ruošti 15 min.

 

Gemius

Raktažodžiai
Sidebar placeholder