INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
200 gramų juodojo šokolado (naudojau 70%)
70 mililitrų kokosų pieno (naudojau "Santa Maria"18 proc. riebumo)
70 mililitrų kavos (arba mėgiamų sulčių ar kokoso pieno)
Apvoliojimui:
pagal poreikį kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas:
Apie 20 min.
Šokoladą ištirpinkite virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje.
Jeigu šokoladas karštas, palikite šiek tiek atvėsti.
Į tirpintą šokoladą supilkite kokoso pieną, išmaišykite.
Supilkite kavą, išmaišykite.
Šokoladinę masę sukrėskite į nedidelę kepimo popieriumi išklotą formelę aš šaldymo indelį (aš naudojau 16x16 cm).
Išlyginkite paviršių ir uždenkite jį maistine plėvele (kad plėvelė liestųsi prie šokolado).
Dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad sustingtų.
Sustingus pjaustykite kvadratėliais.
Kiekvieną kvadratėlį apvoliokite kakavoje.
Patarimai:
Vietoje kavos galite naudoti bet kokį kitą skystį, pvz. apelsinų sultis, arbatą, migdolų pieną ar ką tik sugalvosite.
Papildomai triufelius galite pagardinti mėgiamais prieskoniais, pvz. žiupsneliu čili ar kajeno pipirų, muskatu, cinamonu ar meduolių prieskoniais.
Vietoje kokoso pieno tinka ir kitoks augalinis ar net paprastas pienas. Bet su kokosų pienu triufeliai bus kremiškesni, malonesnės tekstūros.
Rašyti komentarą