Blynų pyragas su sviestu ir grietine: sotus ir labai gardus - norėsite dar!

(1)

Skanus, sotus ir gana saldus blynų pyragas.

Reikės:

Blynams:

  • Pienas 3,2 % - 1 litras
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Miltai - 360 g
  • Augalinis aliejus (bekvapis) - 20 ml + kepimui
  • Cukrus - 25 g
  • Druska - 1 žiupsnelis
  • Sodos - 1 žiupsnelis

Kremui:

  • Kremui: - 300 g kondensuoto virinto pieno.
  • Grietinė 15 % - 100 g
  • Sviestas - 50 g

Sluoksniui ir pabarstymams:

  • Bananai - 420 g (2 vnt.)
  • graikiniai riešutai - 100 g
  • Mac - 15 g

Gaminimas:

  1. Paruoškite visus ingredientus. Pienas ir grietinė tinka bet kokio riebumo. Sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jis suminkštėtų.
  2. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius. Suberkite druską ir cukrų. Plakite mikseriu, kol taps purūs. Supilkite pieną. Maišykite maišytuvu nedideliu greičiu.
  3. Supilkite persijotus miltus, druską ir sodą. Maišykite mikseriu nedideliu greičiu, kad neliktų miltų gumuliukų.
  4. Įpilkite augalinio aliejaus. Išmaišykite (galite naudoti mikserį arba rankinį plaktuvą). Palikite tešlą 15-20 minučių kambario temperatūroje.
  5. Į gilų dubenį sudėkite paruoštą kondensuotą pieną, suminkštintą sviestą ir grietinę.Maišytuvu išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštą grietinę 25-30 minučių nusiųskite į šaldytuvą.
  6. Gerai įkaitinkite keptuvę (aš turiu 20 cm skersmens keptuvę) ant vidutinės ugnies. Ištepkite augaliniu aliejumi. Į vidurį įpilkite samtį tešlos ir greitais sukamaisiais judesiais paskirstykite ją po visą dugną.
  7. Kepkite blyną iš vienos pusės, kol paruduos, maždaug 1 minutę. Apverskite ir kepkite dar 50-60 sekundžių ant didelės ugnies.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder