Akimirka iš spaudos konferencijos. Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos nuotr.

Startavo konkursas „Klaipėdos knyga 2023“

Vasario 21 d. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka paskelbė 18-ojo konkurso „Klaipėdos knyga“ pradžią. „Šokoladinėje“ konferencijoje dalyvavo knygų leidėjai, autoriai ir žiniasklaidos atstovai.

„18-i metai žmogui yra brandos metai, turbūt todėl mūsų konkursas šiais metais yra paaugęs nominacijų bei dalyvių skaičiumi“, - trečiadienį vykusią spaudos konferenciją pradėjo I. Kanto viešosios bibliotekos direktorė Renata Rudienė.

Šiais metais dalyvaujančios knygos varžysis ne dėl dviejų, o dėl trijų nominacijų: „Gražiausia Klaipėdos knyga“, „Populiariausia Klaipėdos knyga“, „Klaipėdietiška knyga“. Naujai nominacijai „Klaipėdietiška knyga“ leidinius galėjo teikti leidėjai, vykdantys leidybinę veiklą ir už Klaipėdos ribų, tačiau knygų turinys turi būti susijęs su Klaipėda, uostamiesčio kultūra, asmenybėmis ir kt.

„37 knygos yra labai daug, nesame tiek turėję“, - džiaugėsi bibliotekos Meno skyriaus vedėja Birutė Skaisgirienė.

Pateiktos knygos yra labai skirtingų žanrų ir tematikų: grožinės prozos, romanai, komiksas, drama, almanachas, poezijos knygelės, istorinio pobūdžio knygos, įvairūs albumai ir kt.

Nominacijas „Gražiausią Klaipėdos knygą“ ir „Klaipėdietišką knygą“ rinks sudarytos dvi atskiros komisijos (jose bus rašytojai, istorikai, bibliotekininkai, dizaineriai, maketuotojai, menininkai). Už „Populiariausią Klaipėdos knygą“ galės balsuoti kiekvienas skaitytojas po 10 kartų.

Balsuoti galima nuo vasario 21 d. iki balandžio 26 d. internetu: www.biblioteka.lt/balsavimas arba gyvai, užpildant balsavimo lapelį tik vienoje - „Kauno atžalyno“ - bibliotekoje (Kauno g. 49, Klaipėda), kur ir eksponuojama konkursinių bei Klaipėdoje išleistų knygų paroda. Tai vienintelė vieta, kur galima su visomis 37 knygomis susipažinti - jas pavartyti, skaityti, pauostyti, pasmaližiauti ar kaip kitaip pajausti.

Nugalėtojai bus paskelbti baigiamajame konkurso renginyje balandžio 30 d.

Kaip ir kasmet, leidiniai bus pristatomi gyvai, susitinkant su autoriais ir leidėjais I. Kanto viešosios bibliotekos padaliniuose. Pirmasis knygos pristatymas vyks vasario 27 d. 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje. Jame savo knygas „Kudirka - buvau atėjęs“ ir „Kauno saulė II: miesto epas“ pristatys filosofas, rašytojas, politinis ir visuomenės veikėjas, humanitarinių mokslų daktaras Arvydas Juozaitis.

Renginių programą ar pasikeitimus galima sekti bibliotekos svetainėje: www.biblioteka.lt.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder