Sostinėje prasideda tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“

Vilniuje ketvirtadienį prasideda keturias dienas truksiantis tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“.

„Ilgiausiai Lietuvoje gyvuojančio folkloro festivalio šerdis yra bendruomenė: gaivinusi, sergėjusi iš protėvių perimtą tautos kūrybą ir auganti kartu su kelinta jos puoselėtojų karta“, – sako festivalį organizuojančio Vilniaus etninės kultūros centro direktorė Sandra Daugirdienė. 

„Skamba skamba kanklių“ programoje numatyti tradicinis „Pasidainavimų vakaras“, Lietuvos folkloro ansamblių koncertai „Slauna mūsų giminėlė“ ir „Skambantis senamiestis“, „Sutartinių takas“ ir „Vilnius mūsų tėvyna“ kvies sutartinių mėgėjus.

Šeštadienį ir sekmadienį Bernardinu sode rengiama tautodailės ir kulinarinio paveldo mugė „Darbas meistrą giria“, „Amatų kieme“ veiks kūrybinės dirbtuvės norintiems išbandyti liaudies meistrų amatą ir pasigaminti suvenyrą. 

Tai pat vyks „Naktišokiai“, etninės kultūros vakarėlis „Naktinės dūzgės“, iš viso per savaitgalį numatyta kelios dešimtys renginių.

Į festivalį atvyks svečiai iš Sakartvelo, Vengrijos, Ukrainos, Latvijos, pasirodys Lietuvos tautinių bendruomenių – lenkų, ukrainiečių, totorių, žydų – kolektyvai.

„Skamba skamba kankliai“ rengiamas Vilniuje nuo 1973 metų ir yra vienas iš nedaugelio Europoje vykstančių autentiškos etninės muzikos festivalių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder