„Skrajojančio olando“ kapitonas Almas Švilpa savo jubiliejų dedikavo Klaipėdai

Klaipėdos publikai pasitaikė išskirtinė proga tapti garsiausiose Europos scenose dainuojančio boso-baritono Almo Švilpos koncerto „Dedikacija Klaipėdai“ svečiais: savo pirmąjį solidų jubiliejų solenizantas pasitiko supamas mokytojų, scenos partnerių ir klaipėdiečių.  

Koncerte dalyvavo ne vien Lietuvoje žinomi šalies solistai: A. Švilpos buvęs dėstytojas, bosas, profesorius Vladimiras Prudnikovas, sopranai Kamilė Balabonaitė-Bonté ir Rita Petrauskaitė, mecosopranas Ieva Prudnikovaitė, tenoras Kristian Benedikt, baritonas Laimonas Pautienius.

A. Švilpos kvietimu šiame koncerte solistams ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoniniam orkestrui dirigavo Stefanas Soltészas, kurio pavardė puikuojasi geriausių pasaulio dirigentų dešimtuke. Pirmą kartą Klaipėdoje dainavo ir S. Soltészo žmona, tarptautinį pripažinimą pelnęs mecosopranas Michaela Selinger. 
 

Jubiliejaus svečiais tapę žinomi kolegos ir solenizantas A.Švilpa publikai dovanojo žinomiausias bei populiariausias operų arijas. Skambėjo žinomiems solistams šlovę ir pripažinimą atnešę bei jų karjeros vizitinėmis kortelėmis tapę pasaulinės klasikos kūriniai, užgimė netikėčiausi duetai.

Publika negailėjo plojimų ir šūksnių „bravo“, tad solistai po kiekvieno kūrinio buvo prašomi grįžti į sceną, kad klausytojai spėtų jiems padėkoti. 

A.Švilpą Europos publika įsiminė dėl jo ypatingai sodraus ir spalvingo tembro balso, puikios dikcijos ir impozantiškos vaidybos, kuria solistas prikausto dėmesį kiekvieno pasirodymo metu. 

Tačiau Klaipėdos publikai jis labiausiai pažįstamas kaip iš šio miesto kilęs solistas, senajame elinge pastatytoje Richardo Wagnerio operoje „Skrajojantis olandas“ įspūdingai Olandą įkūnijęs kūrėjas. Ilgiausių metų!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder