Paskelbtas 88-ojo Klaipėdos dramos teatro sezono repertuaras

Vos pasibaigus tarptautiniam teatro festivaliui „TheATRIUM“, Klaipėdos dramos teatras prieš užverdamas duris vasarai paskelbė savo 88-ojo sezono repertuarą. 

Jis prasidės premjera ir tęsis šiam teatrui būdinga renginių gausa. Pirmoji sezono pusė taip pat išsiskirs dėmesiu ikoniniais tampantiems Klaipėdos dramos teatro spektakliams.

Laikas teatrui

Vienas ryškiausių būsimojo sezono bruožų – laikas pažinti geriausius šio teatro spektaklius. Įtemptas gyvenimas neaplenkia ir teatrų – premjeros keičia premjeras, o žiūrovas atsiduria ne visada spėjamų perprasti naujų spektaklių karuselėje.

Naujasis sezonas rugsėjo 8 d. prasidės premjera, spektaklį pagal Bernard-Marie Koltès pjesę „Vakarų krantinė“ kuria režisierius Adomas Juška.

Tai – vienintelė premjera pirmosios 88-ojo sezono pusės Klaipėdos dramos teatro repertuare.

Šįkart jis išsiskiria labai tikslinga pastanga reprezentuoti per paskutinius metus šiame teatre sukurtus grynuolius: „Fragmentas“, „Storas sąsiuvinis“, „Tarp Lenos kojų, arba „Švenčiausiosios Mergelės Marijos mirtis“ pagal Mikelandželą Karavadžą“, „Varovai“ ir kiti – įvairūs savo scenos kalbos priemonėmis, kurti labai skirtingą braižą turinčių režisierių, bet visi kalbantys apie žmogų, apie pasaulį naikinančius jo demonus ir tikėjimui ateitimi neleidžiančiam išblėsti gėriui jame, apie meilę ir mirtį, apie meną, gyvenimo kompleksiškumą, vienatvę ir viltį.

Dėmesys žiūrovui

Tarptautinio festivalio metu išbandyta nuo naujojo sezono pradžios teatre pilnai funkcionuos sava bilietų administravimo sistema.

Tai – unikalus, Klaipėdos dramos teatre sumanytas ir daugiau nei du metus vystytas programinis produktas, kurtas atsižvelgiant į šio teatro žiūrovų poreikius ir siekiant užtikrinti kuo patogesnį jų dalyvavimą teatro veiklose.

Nuo rugsėjo visus bilietus į Klaipėdos dramos teatro renginius bus galima įsigyti naujoje kasoje pačiame teatre arba teatro internetiniame puslapyje.

Naujoji bilietų administravimo sistema eliminavo tarpininkus, tad žiūrovai pirkdami bilietus bendraus tiesiogiai su teatru. Svarbu, kad teatrui pačiam pardavinėjant bilietus sumažės ir jų kaina.

Kaip pasakojo kultūrinės veiklos ir žiūrovų aptarnavimo padalinio vadovė Kristina Žiogaitė, ši sistema suteikia nemažai papildomų įrankių teatrui siekiant kurti kuo geresnę patirtį lankytojams, „naudodamiesi mūsų bilietų sistema žiūrovai nebus apkraunami papildomais paslaugų teikimo mokesčiais, galės vieno pirkimo metu įsigyti ir teatro bilietus, ir atributikos prekes ar kt.

Taip pat patogiai ir vienoje vietoje ras visus teatro repertuaro bilietus, galės dalyvauti lojalumo programose, gauti išankstinius pasiūlymus įsigyti bilietus pigiau.

Jei pateiks kontaktinius duomenis, bus tiesiogiai informuojami apie galimą spektaklių laiko keitimą ar atšaukimo galimybę, na, ir žinoma, galės gauti įvairių siurprizų nusipirkęs tam tikrą kiekį bilietų“.

Tiesioginio ryšio su žiūrovais per bilietų pirkimą atsiradimas – vienas reikšmingiausių pokyčių 88-ajame sezone.

Jis papildo visą eilę nuosekliai teatro dėtų žingsnių vis didesnio atvirumo link – nuo teatro kavinės iki užkulisius tyrinėjančių ekskursijų, susitikimų su spektaklių kūrėjais ir t. t.

Susipažinti su 88-uoju Klaipėdos dramos teatro sezono repertuaru galima www.kdt.lt

Šventinis naujojo sezono pristatymas visuomenei vyks rugpjūčio 29 d.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder