Pasaulinė Operos diena!

Spalio 25-ąją pasaulis švenčia Operos Dieną! Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, asociacijos „Opera Europa“ narys, kviečia švęsti visus!   

Muzika – universali kalba, suprantama visų tautų žmonėms. Ji paliečia kiekvieno širdį ir gali perteikti kiekvieno emocijas. Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, kuriantis ambicingus projektus ir pristatantis publikai žymiausius šalies bei užsienio kūrėjus mano, kad spalio 25-oji dar viena gera proga publikai priminti apie operos svarbą šiandienos pasauliui. Didžiuojamės būdami Pasaulinės Operos bendruomenės dalimi ir sveikiname visus su Pasauline Operos diena! 

Jau trečią kartą Pasaulinę Operos dieną pasitinkame pasikeitusioje realybėje. Operos teatrai ilgus mėnesius gyveno tyloje, tad tai tapo puikia proga susimąstyti apie kultūros trapumą.  

„Atsinaujinusi Opera“ – toks šių metų šventės šūkis. Operos atsinaujinimas tarsi pabrėžia, kad viskas tęsiasi bei vyksta dar geriau, kad siekiama ilgalaikių tikslų ir naujų veiklos formų. Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras ne tik atsinaujina: vyksta naujo Teatro pastato statybos, bet ir nuolat rengiami nauji inovatyvūs meniniai projektai, sulaukiantys ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio publikos dėmesio.

Ambicingi  teatro sumanymai sulaukia kūrėjų iš užsienio dėmesio, tad kūrybiniai kolektyvai tampa vis labiau tarptautiniai: choras, baleto trupė ir orkestras nuolat pildosi profesionalais į pajūrį atvykstančiais iš vis tolimesnių pasaulio kampelių kaip Iranas, Venesuela, Čilė ir kt. 

Pasaulinė Operos diena – tai metas, kai „Opera Europa“ nariai ar jai nepriklausantys teatro profesionalai kartu su operos mėgėjais pagerbia bei propaguoja plačiajai visuomenei šios ypatingos meno formos vertę.  Iniciatyvos tikslas – parodyti ką opera teikia žmonėms bei kelti šios meno formos suvokimą. 

Pasauline Operos diena neatsitiktinai buvo pasirinkta spalio 25-oji: tai nemirtingosios operos „Karmen“ kompozitoriaus Georges Bizet bei daugelio operečių autoriaus Johanno Strausso (jaunesniojo) gimimo diena.  

„Opera Europa“ yra pagrindinė Europos profesionalius operos teatrus bei operos festivalių rengėjus jungianti asociacija, kuri vienija daugiau kaip 200 įvairaus dydžio profesionalaus scenos meno įstaigų iš 43 skirtingų valstybių. 

Opera yra pati europietiškiausia muzikos ir teatro forma, įkūnijanti kultūros tapatybę, kurios stiprinimas šiandien tampa ypač aktualus. Operos menas neturi sienų: italų, vokiečių, prancūzų, rusų, čekų, austrų, estų, latvių, britų, suomių ir kitų kraštų autorių operos skamba pasaulio šalių scenose ir tampa savo kūrėjų tautų kultūros ambasadoriais. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro jaunieji menininkai spalio 25-ąją teatro socialiniuose tinkluose siunčia virtualų sveikinimą! 

 

KVMT inf. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder