Palangos koncertų salėje maestro Stasio Povilaičio garbei rengiamoje parodoje – unikalios relikvijos

Lietuvos estrados legendai pagerbti skirta iniciatyva įgauna realius kontūrus – sausio pabaigoje Palangos koncertų salėje bus atidaryta Stasio Povilaičio vardu paženklinta paroda.

Vis dar pildomoje ekspozicijoje jau puikuojasi unikalios relikvijos, kurias parodai padovanojo maestro šeima.

Tarp vertingiausiųjų eksponatų – ir asmeninis šlagerių karaliaus mikrofonas, su kuriuo dainininkas pasirodydavo visuose savo koncertuose, ir dažnose gastrolėse lydėjęs kelioninis sceninio rekvizito krepšys.

Parodoje taip pat bus galima išvysti S. Povilaičiui skirtų garbės ordinų, reikšmingų muzikinių apdovanojimų, nuotraukų, afišų bei kitų atlikėjo muzikinį kelią įprasminusių daiktų.

„Didžiuojamės Palangos koncertų salę puošiančiu rekordiniu S. Povilaičio autografu, vis dėlto manome, jog mūsų estrados legendai derama pagarbos duoklė dar nėra iki galo atiduota.

Tad be galo džiugu būti šios idėjos vėliavnešiais ir, žinoma, ne mažiau džiugu, kad dainininką atminsiančios parodos iniciatyvą palaiko ne tik visuomenė, Palangos savivaldybė, bet ir S. Povilaičio artimieji.

Didžioji dalis vertingiausių eksponatų atkeliaus būtent iš maestro šeimos archyvo. Neverta nė sakyti, koks mums svarbus šis pasitikėjimas ir kaip tai motyvuoja“, – pripažino Palangos koncertų salės direktorė Aida Aleksandrovienė.

S. Povilaičiui pagerbti skirta nuolatinė ekspozicija įsikurs vienoje Palangos koncertų salės fojė erdvių. Sausio 26 d. įvyks 77-osioms dainininko gimimo metinėms dedikuotas renginys – S. Povilaičio dainų reviu „Švieski man vėl“.

Jame pasirodys ir populiariausias maestro dainas atliks būrys žinomų šalies atlikėjų. Šio koncerto lankytojai jau galės išvysti parodą. Vėliau bus skelbiamos dienos, kai paroda bus atvira visuomenei.

A. Aleksandrovienės žodžiais, sparčiai tirpstantys koncerto bilietai neabejotinai liudija iki šiol neblėstantį estrados legendos populiarumą.

„Sėkmingas naujų metų startas kartu atliepia ir pačios įstaigos veiklos tendencijas. 2023-ieji Palangos koncertų salei tapo savotiškais proveržio metais – įvyko 125 renginiai, kurie pritraukė 115 tūkst. lankytojų, – sako vadovė. – Džiugu, kad daugėja ne tik pramoginių, kultūrinių renginių – įstaigos paslaugas vis dažniau renkasi ir konferencijų, forumų, bendruomeninių, verslo bei privačių švenčių organizatoriai.

Toks turtingas ir įvairiaspalvis repertuaras rodo, kad Palangos koncertų salė yra labai universali, ne tik vasarą, bet ir ištisus metus gyvybinga renginių erdvė.“

Savo ruožtu ypatingam įvykiui besirengianti Palangos koncertų salės komanda primena – prisidėti prie S. Povilaičio atminimą įprasminsiančios parodos gali kiekvienas.

„Pasitikrinkime savo archyvus – gal juose netikėtai aptiksime įdomių nuotraukų, afišų ar kitų relikvijų. Ypač laukiame tokių daiktų, kurie vienaip ar kitaip atspindėtų maestro sąsajas su Palanga“, – kviečia A. Aleksandrovienė.

Dėl eksponatų galima susisiekti el. paštu [email protected], tel. +370 640 23 858 arba per socialinius tinklus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder